Tellander: ”Vara där han gör mest nytta”

70

Stefan Hultman slutar göra TV4-sändningar för travets räkning.

Så här säger produktionsbolaget Kanal75:

– Jag har inte uppfattat det som att det är någon dramatik, säger Kanal75:s vd Per Tellander.

1 september skickade TV4-gruppen ut ett pressmeddelande där de presenterade Stefan Hultman som ny expert i deras kanaler.

Den före detta stjärntränaren hann göra några sändningar, men nu, knappt en månad, senare slutar han göra travet i TV4:s kanaler.

– Man får inte dra en anekdot, så fort du säger någonting utanför boxen så blir du tillsagd. Jag fick mycket positiv respons både när jag var med i ATG Live och TV4, men trots det blev jag tillsagd hela tiden vad jag gjorde för fel, det var väldigt svårt, säger Hultman till Trav365.

LÄS OCKSÅ Hultman slutar göra travet i tv  

”Tv är väldigt snävt…”

Varför slutar Stefan Hultman göra TV4-sändningar?

– Det är en TV4-sändning, så egentligen ska de uttala sig. Men han ska väl jobba med ATG Live framförallt, så har det varit tänkt hela tiden. Hultman är en fantastisk tillgång för oss, han är absolut en stjärna i ATG Live. Det handlar inte om att inte ska göra tv-sändningar, han ska vara där han gör mest nytta för oss och de som tittar på våra sändningar, säger Per Tellander, vd på Kana75.

Han säger att han inte passade in i TV4-sändningar där han blev tillsagd hela tiden?

– Jag har inte uppfattat det som att det är någon dramatik i det här. Han passar bra i ATG Live, där kan han lägga ut orden, tv är väldigt snävt, 30 sekunder här, 30 sekunder där, våra tittare får mycket mer ut av honom i ATG Live. Jag har inte hört att det varit något klagomål på honom, vi har mer diskuterat internt och med honom var vi får ut mest.

Är det inte konstigt att han lämnar TV4-sändningar en månad efter att TV4 gick ut med honom som ny expert?

– Han är ju ny och vi testar. Vi tycker verkligen han har bidragit till våra produktioner. Men var passar han bäst? Både han och jag tror det är i ATG Live. Där kan han bjuda på sig själv och få all tid han behöver- och vill ha. Det är skillnad. Tv är bredare, det är fler som tittare och det är en annan slags tempo, korta inhopp på varje ställe. I ATG Live kan man fördjupa sig, och det är få som kan det bättre än Hultman. Det år så jag- och vi ser det.

Enligt Stefan Hultman låter det som att det inte blir någon TV4-sändning framöver. Tellander är av en annan uppfattning.

– Han kommer komma tillbaka dit, jag har inte hört något annat. Om det är om en månad, tre månader eller ett halvår, det vet jag inte. Men Hultman är bra oavsett var han är någonstans. Våra tittare ska få ut maximalt av honom.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelTränarens ändring – efter diskningen
Nästa artikelHultman stöttas – efter avslöjandet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.