Thomas Malmqvist inför V75-helgen

24

v75-helgen

Nere för räkning, men långt ifrån utslagen.
Säsongsupptakten för Tumble Dust har inte gått som planerat.
– Jag är inte orolig, jag vet vad han kan, säger hästens tränare Tomas Malmqvist.

Tumble Dust (V75-5) hade ett strålande fjolår med segrar i det danska derbyt och Critérium Continental i Paris.
Segern i det franska miljonloppet gav en biljett till Prix’ d’Amerique där Tumble Dust inte klarade starten och galopperade bort sig.
– Efter den starten valde vi att låta hästen få en paus eftersom han hade startat kontinuerligt sedan april, säger Malmqvist.
Tumble Dust har nu gjort två lopp efter vila men det har inte riktigt gått som planerat.
– I årsdebuten blev det alldeles fel och det är inte så mycket att säga om, så kan det bli ibland. I andra starten galopperade han från start, men gick ett bra lopp efteråt och jag är inte orolig för formen.
På söndag går femåringen ut i den norsk-svenska V75-omgången på Bjerke i Oslo. Från spår sju bakom startbilen slår han lite ur underläge.
– Tumble Dust känns jättefin i träningen och kommer att göra ett bra lopp. Tyvärr är spåret dåligt och det kan bli svårt att komma till därifrån. Löser det sig är han bra nog att slåss om segern.
Du har också med dig Elton Attack (V75-1) till Norge. Hur är hans form?
– Den är mycket bra. Senast var han tvåa i den danska Sprintermästaren och jag är mycket nöjd med honom för dagen. Tyvärr fick han ett dåligt spår han också och måste ha turen med sig.

Dubbla V75-omgångar
Jägersrotränaren har en hektisk helg som väntar. Först är det V75-tävlingar i Boden på lördagen och sedan är det Bjerke på söndagen.
– Jag flyger och då går det ganska lätt, men visst är det mycket resor och ibland önskar jag att man kunde få sova någon timme till, men samtidigt är det bara stimulerande att vara med i de här loppen.
I Boden jagar Backfire (V75-7) en miljon kronor i Norrbottens Stora Pris. Hon startade i lördags i Jämtlands Stora Pris och slutade oplacerad långt efter vinnande Chelsea Boko.
– Det blev fel allting och den starten har jag redan glömt. Vi tar nya tag och Backfire har varit i Boden sedan i tisdags och förhoppningsvis har hon fått ordentligt med norrlandsluft i lungorna. Tyvärr fick även hon spår sju och jag har inte haft någon tur i spårlottningen den här helgen, men jag har inte gett upp, det gör jag aldrig, säger Tomas Malmqvist.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.