Tillbaka – efter skottattacken

49

I förra veckan blev han beskjuten med luftgevär.

Nu är travhästen Spitcam Jubb redo för nästa start – på V75 i Jarlsberg.

– Måste vara jätte, jättebra för att slå honom, säger tränaren Micael Broberg till Trav365.

Trav365 kunde i förra veckan berätta om den otäcka attacken mot Bollnäsamatören Micael Brobergs hästar.

På morgonen hittade han en luftgevärskula i sin V75-stjärna Spitcam Jubbs kropp även andra hästar hade blivit beskjutna av en eller flera djurplågare.

Som tur är klarade sig hästarna utan allvarliga skador och Spitcam Jubb kunde tränas samma dag, men härvan växer, då Micael Broberg hittat ytterligare en häst med skottskada.

”Bugade mig för honom”

Hästen kommer från imponerande V75-seger på Kalmartravet och nästa start blir på Jarlsberg på söndag, i en norsk-svensk extraomgång på V75.

Broberg ville vara med i storloppet Ulf Thoresen Grand International med 750 000  kronor i förstapris, men blev nobbad.

I stället blev det Anders Jahres Pokallopp, V75-3, svenska motsvarigheten till silverdivisionen.

– Efter senaste jobbet jag körde så tog jag av mig kepsen och bugade mig för honom. Han var riktigt, riktigt, riktigt bra. Synd de inte strök Takethem från huvudloppet före, då hade jag fått vara med i det loppet. Men jag ville ju vara med där, då måste jag ju tro på väldigt bra chans i det här loppet, även om vi fick spår 7. Det är flera startsnabba invändigt så det blir fart. Oavsett vad som händer så tror jag att vi tar det där, så känns det.

”Jäkligt bra lopp”

Ändrar du något på hästen till söndagens start?

– Jag kommer ha skor bak på honom och han är gynnad av att det inte är tillåtet med körspö i Norge, för jag kör aldrig med det här hemma. Det var ett jäkligt bra lopp, men det känns som dom måste vara jätte, jättebra för att ta honom. Får vi stryk, då får vi det av någon, som mot förmodan, är bättre för dagen.

Startlista Anders Jahres Pokallopp

1) Poet Broline

2) Djali Boko

3) Nappa Scar

4) Coktail Fortuna

5) Emir La Brousse

6) British Steel

7) Spitcam Jubb

8) Malkin

9) Donatomite

10) Tango Negro

Distans: 2 100 meter

Förstapris: 200 000 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet