Tio stjärnhästar från Redén – till Frankrike

28

Foto: Kanal 75

Daniel Redén i samspråk med Gabriele. Gelormini och Pierre Vercruysse på Vincennes i Frankrike

TRAV30 november 2017 14:50

I fjol gjorde stjärntränaren Daniel Redén succé i Frankrike.

På söndag går en busslast full med stjärnhästar från Jägersro med destination Frankrike – för att försöka upprepa fjolårets vinter.

– Men att få med fyra hästar i Prix d´Amérique som i fjol kan man bara drömma om, säger han.

Caid Griff.

In Toto Sund.

Trinity Zet.

Wild Honey.

Propulsion.

Zorbet.

Där ovan har ni de sex hästar som Daniel Redén på söndag skickar ner till Frankrike. På plats finns redan Lionel, Call Me Keeper, Tobin Kronos och In Vain Sund. Daniel Redén kommer att ha en ”hyfsad” armada på plats i Frankrike i vinter.

I fjol gjorde stjärntränaren succé i landet, både med sin öppenhet och ärlighet vid sidan av tävlingsbanan, men också på tävlingsbanan där han bland annat fick med hela fyra hästar i Prix d´Amérique, även kallat världens tuffaste travlopp.

”De två största hoppen”

– Men att få med fyra hästar i Prix d´Amérique som i fjol, det kan man bara drömma om, säger Daniel Redén och fortsätter:
– De två största hoppen för mig till Prix d´Amérique är så klart Propulsion och Lionel, dom vill jag absolut ha med.

”Flera topphästar i år”

Du har ju ett gäng till som skulle kunna vara med, bland annat Call Me Keeper och Wild Honey som var med i loppet i fjol?

– Ja, Call Me Keeper var ju sexa i PdA i fjol och det är klart man hoppas kunna få med någon till, så är det ju. Men, det är svårt, jag tycker det ser bättre ut på papperet i år än i fjol, det är flera topphästar i år och det är jämnare. Men vi ska så klart försöka och får jag med en så blir jag nöjd, får vi med två så är det jättekul, och skulle vi få med fler är det ju bara bonus.

Du kommer att ha en hygglig armada på plats i Frankrike i vinter?

– Hästarna är bra för det, så då får man försöka, att ha dom i ordning. Det har blivit ofrivillig vila på hösten får några av dom, för vissa inplanerat. Det passar lägligt nu att åka ner och komma igång, säger Daniel Redén.

30 november 2017 14:50

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.