Tips + Intervju inför V75-finalerna på Solvalla

158

v75 winter burst® är tillbaka – multijackpot på nyårsafton

Tips + Intervju i samarbete med KANAL 75, SPELGUIDEN AB och ALLTOMTRAV.INFO!

VV751: 6 RUGER har laddats mot finalerna sedan länge av Team Lindegren och stallets framgångar under 2022 är inget annat än en story för rekordmagasinet. 4åringen är stenhård och kan avgöra av egen kraft. 1 L.L.LABERO är livsfarlig med BG och hängresa till målrakan! RANKING: A: 61 B: 941223 C: 1057118 

V752: 2 DRIZZLE får tipsvinken efter uppvisningen senast när Rikard lämnade packet med säker marginal över upploppet och från tvåan osar det spets långa vägar. 7 ROUND CUBE till 7% är taget 100 av 100 gånger när hästen tål olika upplägg och MAD jagar revansch!

RANKING: A: 271 B: 348 C: 561091112

V753: 9 MISTER F.DAAG slutade trea i årets elitlopp och har tagit flera kliv mentalt under detta år, vilket gett fina framgångar när Conway Hall sonen tål olika upplägg. 7åringen skojade med motståndet på Åby och vi fortsätter att spika då 31% är rena rånet folks. ALLIN!

RANKING: A: 9 B: 2510 C: 47111368

Fullständigt tips hos http://tipsaren.com

Dags för V75-finaler på Solvalla! Köp dina andelar hos https://atg.se/cigarrmagasinet

 

INTERVJU MED SVANTE BÅTH

Kanal 75/Alltomtrav

Very Kronos är tillbaka. Efter ett längre uppehåll har han på kort tid plockat två raka segrar.
När Solvalla under annandag jul traditionsenligt bjuder in till travfest sätts topptravaren på prov.

 V75® blir en följetong under jul och mellandagarna.
Åtta omgångar ska avgöras från uppesittarkvällen på fredag till och med att kulmen nås på nyårsafton. Julens självklara höjdpunkt är dock då årets sista STL-finaler avverkas på Solvalla under annandagen. Nationalarenan inviterar till riktigt högklassig sport och eftermiddagens huvudnummer är Gulddivisionens final, tillika Gert Lindbergs lopp.
Här får vi åter stifta bekantskap med en av landets bästa travare: 2 Very Kronos (V75-3). Hästen gjorde två starter i våras, men utan framgång och det dröjde sju månader innan det i november blev förnyad comeback.
– Vi hittade egentligen inte riktigt felet på honom. Så vi tog honom ända ned till Frankrike där vi gjorde en helgenomgång på hästen. Till slut hittade vi några saker som rättades till, bland annat i en has och uppe i ryggen och efter det fick hästen bara ta det lugnt en period, berättar tränaren Svante Båth om det långa tävlingsuppehållet.
Men nu känns allt bra med hästen igen?
– Vi kommer gå igenom honom under onsdagen och kolla så allt är bra, för att vara på den säkra sidan, men allt har så här långt sett bra ut efter senaste starten.

Tredje starten på mindre än tre veckor
Very Kronos galopperade i comebacken i november, men har efter det plockat två raka segrar. Den senaste kom i lördags då åttaåringen till slut tog en enkel seger i Gulddivisionen på Romme, ett lopp som var förlagt utanför V75®.
– Det var ett okej intryck och han gick en bra tid. Banan var jättebra under de omständigheterna som rådde, men han fick tävla med små hakar bak och ju mindre sådant det är desto bättre är det för den här hästen. Han springer och kränger ned lite och är inte fullt lika smidig.
Det blir täta starter nu. Hur ser veckan fram till start ut?
– Han har inte gjort så mycket efter senaste starten, mer gått lite motionsturer och det blir rätt lugnt i veckan också. Det ska man ju komma ihåg också, att hästen på måndag kommer göra sin tredje start på lite mindre än tre veckor. Normalt är han ju stark och tål att göra täta starter, men det är ändå så att det blir tätt mellan starterna.

Gör normalt sett aldrig ett dåligt lopp
Very Kronos, med nästan sju miljoner kronor intravat hittills i karriären, var en av hästarna i Elitloppet i fjol och passade senare under året på att vinna både Sundsvall Open Trot och Svenskt Mästerskap. Kapacitet i mängder finns i den inte alltid helt pålitlige stjärnan. Hur står han formmässigt för dagen?
– Det är väldigt svårt att säga faktiskt. Normalt gör han ju aldrig speciellt dåliga lopp så länge han går felfritt, men var formen står just för dagen blir svårt att säga, säger Svante.

Viljan vinna större än rädslan att förlora
Very Kronos vann just det här loppet för två år sedan. Då gjorde han det från ledningen efter att ha försvarat sitt innerspår bakom bilen. I årets upplaga lottades hästen till spår två bakom bilen. Ett läge som i de flesta fall betecknas som bästa tänkbara.
Hur nöjd på en skala är du med startspåret?
– Läget verkar bra. Samtidigt är det ju så att ju längre in man hamnar med den här hästen desto större är risken för galopp. Men viljan att vinna är större än rädslan för att förlora och det är så klart att vi hellre tar ett sådant spår än ett dåligt. Det skulle betyda mycket om vi kunde komma till ledningen; det är många andra som också är snabba, men Very Kronos trivs otroligt bra när han får gå på innerspåret.
Är det något planerat efter den här starten?
– Det är det inte. Det blir som sagt tre täta starter nu så får vi se sedan, vi vill ta det lite vackert med honom och ta hand om hästen.

Föregående artikelCalgary Games matchas vidare mot Prix d’Amerique
Nästa artikelInför V75 (annandag jul): Massör på segerhumör

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.