Tips & Intervju inför V75 Jackpot på ÅBY

97

v75 jackpotkopiera

Tips och Intervju i samarbete med SPELGUIDEN AB och ALLTOMTRAV.INFO!

V75 avd 1-3 från TIPSAREN/SPELGUIDEN AB

V75-1: 4 ROTATE var ute i rena stålbadet senast och gjorde ett gott in- tryck. Från bricka fyra blixtrar rovdjuret till ledningen för att ta emot packet med varma servetter och leder länge. 8 GALANTIS är loppets dark horse till fjuttiga 3% när MAD man uppgraderar jollen och BIKE!
RANKING: A: 4-8-1 B: 11-5-6-10 C: 7-2-3-12-9

V75-2: 8 CABASSE har alldeles för lite slantar på kontot i förhållande till sin höga kapacitet för klassen och insatsen under Sprintermästaren var enbart fakta. Tränare Törnqvist går från klarhet till klarhet och hon gör ett grymt arbete med stallet. Vi spikar ÅRETS V75 drag till 8%!!!!
RANKING: A: 8 B: 9-3-2-1-11 C: 10-5-4-6-12-7

V75-3: 4 PARVENY blir hårt betrodd med all rätt efter imponerande in- satser på slutet och lyckas MAD få grepp om taktpinnen utan större strid kan det vara spets & slut. Men vi anar fallgropar med tysken från bakspår och full rulle, vilket öppnar för speediga 11 INSPIRATION!
RANKING: A: 4-11-1 B: 3-9-8 C: 7-2-5-6-12-10

LÖRDAGENS MILJONDRAG: 1 MIDNIGHT SPECIAL avd 3

Fullständigt tips hos http://tipsaren.com

Köp dina andelar hos https://atg.se/cigarrmagasinet

INTERVJU MED SOFIA ARONSSON

Kanal 75/Alltomtrav

Tillbaka i toppform.
Unico Broline gör ett nytt försök i Silverdivisionens final under Åbys stjärnspäckade V75®.
– Han känns riktigt jävla bra…, säger tränaren Sofia Aronsson i podden V75® – lördag hela veckan.

En riktigt häftig lördag väntar för alla vänner av god travsport.
V75®, som är kryddad med en ordentlig jackpot, körs på Åbytravet där det är klassiska storloppet Åby Stora Pris som är det sötaste russinet i kakan. Men omgången bjuder även på finaler i STL. Sofia Aronsson selar ut stallets flaggskepp 11 Unico Broline (V75-1) som tycks vara tillbaka i sin bästa form.
Följetongen på V75® fick ett litet tävlingsuppehåll efter att han slutat femma just på Åby i början av maj.
– Han hade ju tävlat på ett helt år utan att han varit dålig eller sjuk en enda gång. Jag hade ju tänkt att ge honom en paus någon gång, men tänkte att han fick bestämma själv när den skulle komma fast när han var sjuk på Åby och hade en infektion i kroppen så kom det ju naturligt. Han fick en månads vila och det hade hästen förtjänat, berättar Sofia Aronsson i podden V75® – lördag hela veckan.

Fick spår elva i en final – ännu en gång
Med två lopp innanför vojlocken verkar valacken väckt storformen igen. Unico Broline tog en högst övertygande seger hemma på Axevalla senast då han avgjorde lätt efter en tuff avslutning; klockorna visade nedåt 1.09,5 loppets sista 700 meter.
– Jag tyckte i alla fall att han såg väldigt, väldigt fint ut senast och gick i mål med lite krafter sparade och oryckta tussar. Det känns som att han är där jag vill ha honom; han är förbaskat pigg i träningen och det är riktigt bra studs i honom. Sedan kan ju inte jag säga om det 90, 95 eller 100 procent i form men han känns riktigt jävla bra…
Något riktigt flyt med startspåren har emellertid inte Unico Broline. När hästen på lördag gör sitt andra försök i en final av Silverdivisionens final är det återigen med en nummerbricka som det står elva på.
– Jag blev lite ledsen över läget han fick…igen. Han har varit med i tre finaler och aldrig haft ett spår bättre än elva… Det är inte roligt. Det är inte bara det att gå runt alla i en final; på Åby är det ju också open stretch där de kommer fram invändigt och sedan behöva göra jobbet utvändigt och runda alla. En final är ju alltid en final, det är många bra hästar med. Det finns många om och men, men hästen är redo för en riktigt bra prestation, så känns det absolut.

Nina Ginto sylvass med de rätta ryggarna
Ytterligare en häst från Aronssons stall tampas i STL-finalerna.
Sexåriga 12 Nina Ginto (V75-4) är redo för Diamantstoets final. Det efter att senast avslutat skarpt från långt ned i kön för att bli tvåa. Det gäller för kusken Stefan Persson att hitta de rätta ryggarna under loppets gång.
– Nina Ginto tycker jag hållit sig väldigt jämnt och fin nu under en längre period. Kollar man på loppet senast på Axevalla så var det ju smått fantastiskt; hon fick fjärde utvändigt som snabbt blev dödens. Hon kan inte gå där för då hon blir så het och ”pullar” bort krafterna. Kusken fick backa sig sist för att sedan runda alla och de blev tvåa ändå, säger Sofia som utvecklar:
– Hon är beroende av rygglopp i alla fall till 600, 700 meter kvar. Men hästen är snabb från start, vi hoppas att hon tar sig iväg bra från springspår och att hon kan dyka ned någonstans där framme. Det hade varit perfekt. Får hon ett rygglopp och kan gå sista biten, då är hon ju riktigt vass.

Köp dina andelar hos https://atg.se/cigarrmagasinet

Föregående artikelInför V75 (jackpot)- Stjärnhästen lättas i balansen – ”Verkar bra”
Nästa artikelInför V75 (jackpot): Rackham ingen statist i Åby Stora

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.