Tips + Intervju inför V86 onsdag 28 september 2022

138

VTIPSET

 

AVD 1-4 från SPELGUIDEN/TIPSAREN

V86-1 JÄGERSRO: 4 DIGITAL SUMMIT har gjort en tävlingsstart i regi Team Lövgren och visade stabila takter och felfri blir 6-åringen en allvarlig segeraspirant. 5 RAKET BRODDE är ett kvicksilver bakom vingen och från ledningen kan Stoffe sopa mattan med detta gäng!
RANKING: A: 4-5-1 B: 2-6-7 C: 10-3-8-9

V86-2 SOLVALLA: 8 EDDY WEST har läget emot sig denna gång och riskerar att hamna på vingel men löser det sig blir Classe svårstoppad under slutvarvet. 7 LE CRACK SOX står ensam på springspår efter strykning och Fredde kan anföra varje meter om han får bestämma…
RANKING: A: 8-7 B: 3-11-10 C: 1-2-9-4-12-5

V86-3 JÄGERSRO: 5 FIFTYFOUR imponerade storligen vid segern senast efter en ruggigt vass sista bortre långsida och Ken Ecce kan sitta bakom en vinnare i Breeders Course finalen med 700 lök till vin- naren. Ensam A-häst men 2-åringar utvecklas snabbt och vi garderar. RANKING: A: 5 B: 3-2-9-1 C: 6-8-12-10-11-7

V86-4 SOLVALLA: 2 HOT LANE har en tilltalande uppgift från andra- spåret när 3-åringen är naturligt startsnabb och formstarke Svedberg tar emot packet med varma servetter. Trolig spetsvinnare i blekt gäng! RANKING: A: 2 B: 3-14-13 C: 4-7-1-5-8-12-10-6-9-11-15

Fullständigt tips hos http://tipsaren.com

Dags för V86! Vårt favoritspel där vi delat ut flest andelsvinster! Köp dina andelar hos https://atg.se/cigarrmagasinet

INTERVJU MED Tomas Malmqvist

Kanal 75/Alltomtrav

En fläckfri inledning av karriären.
Tomas Malmqvist tvååriga talang Fiftyfour jagar tredje raka när finalen av Breeders Course avgörs på Jägersro.

V86® körs tre dagar i rad den här veckan och kavalkaden inleds på onsdag med en omgång som delas mellan Solvalla och Jägersro.
På Malmöbanan hamnar de allra yngsta talangerna i fokus. Finalen av Breeders Course 2 years old ska köras med ett förstapris på 700 000 kronor. Ett av landets största löften i kullen så här långt finns i hemmatränaren Tomas Malmqvist stall. 5 Fiftyfour (V86-3) har påbörjat sin tävlingskarriär på bästa tänkbara vis. Hästen har vunnit båda sina starter i minst sagt övertygande stil.
– Fiftyfour är allt bra med. Han kvalade ju på ett bra sätt och har därefter gjort två jättefina lopp; han trampade ju iväg på en 1.14-tid senast. Nu möter vi ju flera andra fina hästar men jag tycker väl att han borde vara en av de som kan vinna det här loppet, säger Tomas.
Fiftyfour debuterade genom att vinna Tvååringspremiären på Jägersro under Hugo Åbergs-kvällen. Det resulterade i en mycket enkel seger från ledningen. Senast i uttagningen till Breeders Course blev ny viktoria, efter att hästen travat riktigt snabbt mitt i loppet. Trots det såg det inte direkt tomt ut på krafter i mål.
Var det sparat i mål senast då Fiftyfour vann på 1.14,5 över 1640 meter med bilstart?
– Det kan det ju ha varit, men samtidigt hade hästen travat i 1.09-, 1.10-tempo bitvis i loppen och det är svårt att springa så mycket fortare än så när det handlar om en tvååring, men han är absolut tidig i sin utveckling.

Tidig i utvecklingen – liksom sin mor
Fiftyfour har ett släkte att brås på.
Pappa är Fourth Dimension som skördade stora framgångar som tvååring i USA och mamma heter Backfire, ett sto som under hela karriären tränades av just Tomas Malmqvist och tidigt var på alerten som unghästtopp. Backfire har på sin meritlista segrar i både Drottning Silvias Pokal och Breeders Crown och var dessutom tvåa i Stochampionatet.
– Backfire var ju en fantastisk fin tävlingshäst som vann en massa större lopp för mig och det här är ju vår egen uppfödning. Sedan kanske inte Fiftyfour direkt påminner om sin mamma på annat sätt än den tidiga utvecklingen, det skulle i så fall vara att båda är ganska så okomplicerade som hästar, väldigt stabila.
Hur är det med startsnabbheten hos Fiftyfour?
– Vi har väl inte kört något speciellt från start ännu, men hästen borde kunna öppna väldigt snabbt om vi vill det, men det är samtidigt inget som vi pratat om ännu.

Stallkompisen går ned i klass – ska räknas
Tomas Malmqvist selar ut ytterligare en häst på V86® under onsdagen.
Femåriga stoet 4 Nanny’s Girl (V86-5) har haft en stark säsong och har varit ute i riktigt tuffa omgivningar på sistone. Onsdagens uppgift på Jägersro ser onekligen intressant ut.
– Nanny’s Girl är det bara bra med efter senast och hästen har gjort bara topplopp en längre tid nu och varit ute mot ganska så tuffa hästar, så jag vill väl nästan påstå att hon går ned lite i klass till den här starten. Det är ett lite trixigt läge förstås, men löser det sig så ska hon också kunna vara med och slåss om segern.
Båda dina hästar i omgången ska räknas med andra ord?
– Ja, men det tycker jag, avslutar Tomas Malmqvist.

Föregående artikelFem tippar V75 till Skellefteå 1 oktober 2022
Nästa artikelInför V86: Bästa chansen trots orutinen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.