TIPSET: ”Han var fenomenalt bra”

74

V86-1

Loppet

Tunt anmält igen, undrar om det finns några hästar att plocka ur den där fonden som ska utgöra grundplåt för det omtalade Pokalåret 2018?

Tipsettan

Borups ­Powerful får tipset trots att come­backen ­inte var helt lyckad. Även om han stod i 18 ­gånger ­pengarna i come­backen var han ­ganska haussad ­efter ett provlopp på en 11-tid. Det är inte utan att man bör fråga sig vad de där prov­loppen är ­värda egentligen, vi kan räkna upp ett antal hästar som gått ”fantastiska” provlopp på ­Jägersro utan att få speciellt mycket med sig när det ­blivit ­allvar. ­Hursomhelst, det här är en bra upgift för ­Borups Power­ful, av många startsnabba kan han vara ­snabbast. Det är därför han får tipset; för att ­ledningen på ­Jägersro är en lika stor fördel som att cykla nedför i en tävling där alla andra måste cykla uppför.

Motbuden

Joyride Cane var mycket fin vid spetsseger näst senast. Senast galopperade han bort mycket från start men gjorde sedan en toppinsats då han reparerade till en andraplats bakom kapable Explosive Merlot. Han är rätt så startsnabb men långtifrån spetsfavorit och det kan i förlängningen betyda att han behöver lite tur om han ska kunna hitta ut för att på allvar vara med och göra upp om segern, vilket han gör om han hittar ut i tid. Fine Electric Light väntar vi på att det ska lossna för, trodde att han hos Peter Untersteiner skulle hitta stilen omedelbart. Det har han inte riktigt gjort men vi kan absolut inte avfärda honom för det, så mycket grundklass som Perfect Light utstrålar.

Skrällbudet

Donatello Sisu har varit tveksam på slutet men nu är det rätt distans för honom och lite enklare emot. ­Läget är förstås dåligt men det lilla fältet gör ändå uppgiften lättare.

Spetsbudet

Joyride Cane är rätt så starsnabb men hästarna på spåren 4-7 är normalt snabbare, där ju bättre spår ger bättre spetschans. Alltså fördel Borups Powerful.

! Statistik­vinnaren

Borups Powerful.

Vår rankning

  4 Borups Powerful

  1 Joyride Cane

  5 Electric Light

  7 Donatello Sisu

  3 Den of Warlock

  6 Emelie Hall

  2 Uptothe Chapel

V86-2

Loppet

Hästarna på start är i de flesta fallen bättre än ­hästarna på tillägg.

Tipsettan

Giampaolo Poof höll bra från ledningen i ett V75-lopp i Finland ­senast. Spets igen?

Motbuden

Qahar Q.C. har en kusligt hög kapacitet men har svårt att gå felfritt. Om och när han gör det är konlurrenterna ­ofta chanslösa. D.D.’s Perseverance har ­inlett året bra utan att vinna, men det är bara en tidsfråga innan han gör det. Comte du Pommeau är den av tilläggshästarna som vi på allvar kan se matcha hästarna på start.

Skrällbudet

Digital Engine är näst bäst av tilläggshästarna. På sin bästa dag kan han utmana om segern.

Spetsbudet

Qahar Q.C. kan fronta om han kliver iväg men spetsfavorit får Giampaolo Poof gälla som.

! Statistik­vinnaren

Comte du Pommeau.

Vår rankning

  4 Giampaolo Poof

  1 Qahar Q.C.

  2 D.D’s Perseverance

11 Comte du Pommeau

  3 Ninepoints Googoo

12 Digital Engine

10 She’s From Above

  7 Nose Gear

  8 Merry Broline

  6 I am Dynamite

  5 Toronto Love

  9 Arnie Ken

V86-3

Loppet

Stolopp med några formdunkla hästar i förgrunden.

Tipsettan

Twin’s Zindy har ett bra spår men får framförallt tipset för att hon har bevisad form. Visser­ligen får hon ­inte alltid till det men det här är en bra ­uppgift. Hon hamnar ­bättre till än senast och då ­biter också hennes av­slutning väldigt bra.

Motbuden

Marta Chip är svårbedömd. Ströks för en hals­infektion inför tilltänkt årsdebut 28 mars. Den kan ha satt ner henne rejält med tanke på att hon först nu, sju veckor senare, bedöms vara i startbart skick igen. Normalt sett har hon mycket bra chans i ett sånt här sällskap. Renda L.B. är lika svårbedömd. Efter två års vila har hon ett lopp i kroppen. Fick bara smyga med då och fullföljde helt okej, men frågan är vad hon kan om hon måste göra lite på egen hand.

Skrällbudet

Lonely Star kan bli underskattad från dåligt spår.

Spetsbudet

Spetsstriden borde stå mellan Renda L.B. och Marta Chip. Två hästar med dunkel form men normalt sett borde båda vara intresserade av att prova i den positionen.

! Statistik­vinnaren

Marta Chip.

Vår rankning

  2 Twin’s Zindy

  5 Marta Chip

  4 Renda L.B.

  1 Amity

  9 Philistine Face

  7 Lonely Star

  6 Twin Peaks

  8 Kendra Silvio

  3 Croquet Rose

10 Ups Simoni

11 Quantum Gliding

V86-4

Loppet

Montélopp på V86. Bra att loppet håller så hög klass.

Tipsettan

Nantucket ­hade ­vilat i åtta ­månader ­före come­backen för knappt tre ­veckor ­sedan. Det borde ha fattats en hel del i ­honom men han var fenomenalt bra på en gång. Nu blev det visser­ligen förlust men han fick ett rätt så ­ofördelaktigt lopp. Vi tror inte att han får lika tuff resa den här gången och att han därmed tar sin första seger efter uppehållet.

Motbuden

Olympic Kronos har hittat sin nya nisch, ­under ­sadel trivs han verkligen bra. Var på linje med ­Hamras One More och Nantucket senast, så det här blir ett spännande revanschmöte mellan de tre. Hamras One More var det ”ingen” som trodde på senast men han behöver verkligen inte be om ursäkt för sin skrällseger. Den här gången är vi ­desto fler som tar honom på allvar. Wy Fi vann till 112 gånger i ny regi senast. Den bästa 112-oddsaren på många år? Han har gått bra i monté tidigare och bör räknas trots hårt emot.

Skrällbudet

Dragon Tooma kan bättre än senast.

Spetsbudet

Hamras One More. Nantucket övertar?

! Statistik­vinnaren

Olympic Kronos.

Vår rankning

  5 Nantucket

  7 Olympic Kronos

  9 Dagon Tooma

  6 Hamras One More

  2 Wy Fi

  8 Traveling Man

  3 Reven d’Amour

10 Ja El Tomcat

  4 Lord Photo

  1 Magnifik Gelj

V86-5

Loppet

Bra spellopp med många segerbud.

Tipsettan

O’Sunday såg vi ­vinna i högervarv i ­Berlin ­senast. Den enda ­uppfattning vi kan ha om det loppet är in­trycket av honom – och det var bra. Är han ­lika bra som intrycket borde han duga, mot­ståndarna kan vi, och det finns ingen som sticker ut.

Motbuden

Dracula Hornline har två raka segrar från ledningen, Bra chans igen men hårdare emot den här gången. Polycrates Face har kanske högsta kapaciteten i loppet. Swing Kronos har varit duktig i alla årets starter. Day Sun Dream ser fin ut. Alex Tröjborg och Rocky Egedal har båda styrkan och farten att kunna utmana om dom inte får för långt fram.

Skrällbudet

Robros Brazza är inte sämre än att han kan vinna med en bra ryggresa där han får spara speeden.

Spetsbudet

Dracula Hornline får gälla som spetsfavorit. Polycrates Face kan bli jobbig att ta emot om denne  suktar efter att få överta.

! Statistik­vinnaren

Vivo Per Lei.

Vår rankning

  4 O’Sunday

  3 Dracula Hornline

  2 Polycrates Face

  6 Swing Kronos

  7 Robros Brazza

  8 Day Sun Dream

10 Alex Tröjborg

11 Rocky Egedal

  9 Vivo Per Lei

  5 Dark Xray

  1 Heate Sund

V86-6

Loppet

Åtta fyraåringar varav hälften är födda i USA.

Tipsettan

Milligan’s School var mycket bra i Sverige­debuten. Han kunde ­inte stå emot Make­themark men han kämpade på fint ­utan att kusken drev honom det minsta – en bra estetisk upp­levelse i en sport där alltför många hästar får för mycket stryk helt i onödan i slut­striderna. Milligan’s School öppnade vettigt då och kan säkert öppna ännu lite bättre. Men oavsett om han kommer till ledningen eller inte ska han ses med bra chans. Tänkbart spikförslag.

Motbuden

Destiny Am har sett fin ut hela året, han är värd ­lite framgång med tanke på formen. Senast satt han fast i samma lopp som Milligan’s School och han hade säkert kunna vara långt framme med fritt i tid. Hans tur nu i stället? Baron Gift ­imponerar. Har fått ett ­liten paus efter senaste starten och det gör nog gott med tanke på att han varit igång ­hela ­vintern. Han har kommit underifrån och ­hela ­tiden tagit steg i utvecklingen och det är inte det ­minsta för­vånande om han är bland de allra ­bästa i ­kullen ­innan säsongen är över, förutsatt så klart att ­matchas ­vettigt.

Skrällbudet

Castle Hall såg fin ut i onsdags och kan nog, som bortglömd (?) dyka upp i tätstriden med en ryggresa.

Spetsbudet

Milligan’s School eller Destiny Am?

! Statistik­vinnaren

Massive Clout.

Vår rankning

  2 Milligan’s School

  6 Destiny Am

  7 Baron Gift

  1 Brooklyn Hill

  8 Pampered Winner

  5 Castle Hall

  3 Massive Count

  4 Dante U.S.

V86-7

Loppet

Southwind Mozarts årsdebut är omgångens mest ­intressanta händelse.

Tipsettan

Southwind Mozart inledden karriären i Sverige i fjol på ett fantastiskt sätt med fyra imponerande segrar ­innan han i sista starten för året galopperade. Det var i juli så det har ­tagit lång tid att få igång ­honom och visst får man sätta ett litet fråge­tecken för honom ­efter så lång vila. Å andra ­sidan verkar det här vara en häst som inte behöver så många lopp i kroppen för att hitta formen. Han är heller knappast någon häst som tränaren chansar med – när han startar är det iordningsatt. Det ser alltså, trots den långa vilan, väldigt bra ut för Southwind Mozart.

Motbuden

Tripolini V.P. gör alltid bra lopp. Om Västerboonthenews når ledningen är det inte säkert att han vill släppa. Solvato får ses som en ständig outsider numera.

Skrällbudet

Vid överpace spurtar Flex Lane ner många.

Spetsbudet

Southwind Mozart eller Västerboonthenws.

! Statistik­vinnaren

Southwind Mozart.

Vår rankning

  4 Southwond Mozart

  2 Tripolini V.P

  5 Västerboonthenews

  3 Solvato

11 Flex Lane

  1 Kash’s Cantab

  9 Standout

  7 Harry Haythrow

  8 Nok’en Fräkkert

10 Dexieme Picsous

  6 Uzo Josselyn

V86-8

Loppet

Lärlingslopp med bra hästar.

Tipsettan

Vi spikar högst mot­villigt i det här loppet, hade vi fått välja hade vi streckat tre hästar men pengarna är slut. Valeur är bästa ­hästen men bakspår i ett lärlingslopp försvårar för honom. Det finns två bra hästar som gör upp om ledningen, och den av dessa som når spets utan att det kostar för mycket kan bli svårfångad. För Valeurs och vår skull hoppas att vi att de kör hårt och länge om ledningen.

Motbuden

Don’t Mind Me och The True F. är de heta utmanarna.

Skrällbudet

Danne Edel om han mot förmodan håller ledningen.

Spetsbudet

Don’t Mind Me är snabbast ur groparna. Om han vill släppa är The True F. ett hett bud att få överta.

! Statistik­vinnaren

Mr Looba Looba

Vår rankning

10 Valeur

  6 The True F.

  5 Don’t Mind Me

  9 Camelot Sisu

  1 Danne Edel

  3 Royal Trophy

  8 Ajlexes Cubano

  7 Rite on Win

  4 Mystery Love

12 Paparazzi M.

11 Gaia Sund

  2 Mr Looba Looba

Se i faktarutan nedan för expertens systemförslag, bästa spel, spikar och luring med mera.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet