Titta, är det du som speljätten letar efter?

27

Nekades vinst – efter tekniskt fel: ”Skulle kännas schysst att ge honom pengarna”

1 av 3 | Foto: KANAL75

Vinnaren lämnade in sitt spel på Direkten Entrébutiken i Trollhättan.

TRAV16 november 2017 16:18

Ett tekniskt fel gjorde att han nekades vinsten när han försökte hämta ut.

Nu letar ATG med ljus och lykta efter den spelare som i slutet av oktober vann över 50 000 kronor på V4.

– Det skulle kännas rätt så schysst att få ge honom pengarna, säger spelbolagets totochef Marcus Wahlman.

Två rejäla skrällar gjorde att den rätta V4-raden på Bollnäs 28 oktober blev svårfunnen. Svårfunnen är även en av de sex spelare som lyckades pricka in den rätta raden, som delade ut 56 887 kronor.

– Vi hade ett tekniskt problem den där lördagen. Kontakten med Norge tappades vilket gjorde att vi fick räkna ut utdelningen manuellt. I samband med det var det något som inte funkade hela vägen och en kund som försökte hämta ut en vinst fick beskedet att han inte hade vunnit trots att han skulle ha haft över 50 000 kronor, säger Marcus Wahlman, totochef på ATG.

Har vinnaren på bild

Enligt ATG är vinnaren en äldre herre som sannolikt är hemhörande i Trollhättan, eftersom kupongen lämnades in där och det var även där som spelaren försökte hämta ut sin vinst.

– Vi har försökt få tag i honom på olika sätt, kontaktat både butiken där han lämnade in sitt spel (Direkten Entrébutiken) och butiken där han försökte hämta ut sin vinst (Coop Forum Överby), utan att lyckas nå honom. Men vi har honom på bild, fångad av en övervakningskamera, så känner någon igen sig i det här kan han höra av sig till ATG så får vi göra en bildkontroll, säger Marcus Wahlman.

Som spelare hos ATG kan man hämta ut en vinst i 30 dagar via ombud och travbanor. Därefter har man ytterligare 60 dagar på sig om man skickar in en anmälan om utebliven vinst till ATG. Även efter de totalt 90 dagarna kan man hämta ut vinster men då tillkommer extra skatt.

– Outhämtade vinster förs över i ett annat system, men den här vinsten är så att säga redan uthämtat och körd i spelsystemet, så i det här fallet tillkommer ingen skatt även om det skulle dra ut på tiden.

OLA JOHANSSON/KANAL75

16 november 2017 16:18

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.