Tog hem 925 000 – med centimetrar

64

Stenhårt tempo och perfekta ryggar.

Sen speedade Calamara’s Girl och Erik Adielsson hem E3-segern – och 925 000 kronor.

– Hon ska gå i rygg, då hon duktig alltså, sa segerkusken efter storsegern.

V75 LIVE – ROMME JUST NU: Ny skräll chockar spelarna  

De flesta ville framåt från start i stonas E3-final på Rommetravet under lördagen. När krutröken hade lagt sig efter de första 500 metrarna hade det gått i 08-tempo och en del av fältet hade gjort bort sig med galopp.

7 Crucifies och Kenneth Haugstad drog på rejält fortsatt och första varvet nåddes på snabba 1.10.

Längre ner i kön satt motståndarna och gottade sig.

Främst Erik Adielsson bakom 9 Calamara’s Girl.

In på upploppet tog 5 White Lightning över kommandot och hade det länge. Men i sista stegen kom Calamara’s Girl och Erik Adielsson och avgjorde.

Segertiden: 1.11,4.

– Jag såg att det stod och vägde, men hon hade fått ett perfekt lopp. Det blev väldigt optimalt. Hon har varit en liten otursdam, men alltid varit bra. Men hon ska ha såna här lopp, jag har känt länge, får hon det här loppet, då är hon sylvass, säger segertränaren Svante Båth efter storsegern värd 925 000 kronor.

”Smygnöjd med henne”

Erik Adielsson utvecklar vidare:

– Det gick i hyggligt tempo, det gick väldigt fort. Jag var lite smygnöjd med henne efter försöket och jag tror att hennes prestation underskattades av många, inklusive mig, till i morse då jag gick igenom alla försöksloppen igen. Hon ska gå i rygg, då är hon duktig alltså. Jag vill passa på att hylla skötaren Johanna och tränaren Svante Båth, sa han i TV12.

 

”Tyckte det var klart”

Jörgen Westholm som var några centimetrar från en E3-seger på hemmabanan Romme var så klart besviken direkt efter målgång.

– I dag förlorade vi en seger. Jag tyckte att det var klart 100 meter kvar. Jag är fanimej sur. Allt är fantastiskt egentligen, men just nu ser man inte det fantastiska, nu ser man det sura. Om tio minuter blir det bättre, sa han i TV12.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet