Toppchans för Ludde på V86

18

image-1

Det är mindre än två veckor kvar till Elitloppet på Solvalla och 11 av de 16 hästarna som ska göra upp är inbjudna.
På onsdagen kan Quick Fix visa att han är värdig en av de sista platserna i världens mest prestigefyllda sprintlopp.
– Han har inte ett skit mer att bevisa! ryter hans tränare Lutfi Kolgjini.

Quick Fix (V86-7) har under våren seglat upp som en joker i elitloppsleken. Efter flera imponerande segrar i V75 åkte han för ett par veckor sedan till Finland och utklassade motståndet i storloppet Prix d’Etain Royal.
– De finska arrangörerna hade tänkt sig någon annan av mina hästar och blev småchockade när jag föreslog Quick Fix, men jag lovade att han inte skulle göra bort sig, säger Lutfi Kolgjini.
Med endast 825 000 kronor på vinstkontot hade Quick Fix tjänat i särklass minst av samtliga hästar i loppet. Men det struntade den flyfotade sexåringen i när han från ledningen lämnade sina konkurrenter. Bakom sig hade han bland andra Nahar och Bret Boko, den förstnämnde är inbjuden till Elitloppet och den senare vann på söndagen Finlandia-Ajo.
– Det Quick Fix gjorde i Finland var imponerande, han bara brisade ifrån dem, säger Kolgjini.

”Tänker inte tjata”
Efter uppvisningen i Finland har det höjts röster för att Quick Fick borde få en elitloppsinbjudan av Solvalla. Någon sådan har ännu inte delats ut. När hästen på onsdagen går ut i Meadow Roads lopp på huvudstadsbanan har han chansen att visa sig förtjänt av en biljett.
– Han har inte ett skit mer att bevisa! Han har vunnit storlopp och dundrat runt på 11-tider full väg. Det enda han ska visa är att han behåller sin form. Då finns det massor av lopp att gå ut i framöver.
Hur gärna vill starta Quick Fix i Elitloppet?
– Ärligt talat finns inte Elitloppet med i tankarna för dagen. Solvallas sportchef har gjort klart att inte Quick Fix finns med på listan, att han har tjänat för lite pengar. I min värld spelar det ingen roll men jag tänker inte tjata mig till någon elitloppsplats, jag håller inte på och fjäskar.
Vad gör du om det kommer en inbjudan?
– Då får jag överväga det med ägarna. Det är inget självändamål att vara med men Elitloppet är ändå Elitloppet och jag har förstått att det är många som gärna vill se vad Quick Fix kan göra mot de hästarna. Det är alltid kul men en joker.

Toppchans
Quick Fix lottades till spår tre bakom startbilen i Meadow Roads lopp. Distansen är 1 640 meter och han kommer att bli en flitigt anlitad V86-spik. Då ingen tog hem jackpotpengarna förra veckan är det nu superjackpot på V86 och en ensam vinnare med alla rätt kan bli 13 miljoner kronor rikare.
– Allt är mycket bra med Quick Fix för dagen. Jag körde jobb med honom i fredags och allt var normalt. Han är startsnabb och gillar att kliva på i sitt eget tempo som han har fått göra på slutet. Han ska tävla barfota runt om igen och det klart att han har toppchans om inget oförutsett händer.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.