Toppspiken – som ska ge 15 miljoner

31

Grand Slam 75 på Solvalla i helgen.

Trav365:s expert guidar mot 15 miljoner kronor – och bjuder på toppspik.

– 3 Magnesia (GS75-) är i poängbehov, har ett lopp i kroppen och bra läge, hon har toppchans, säger Erik Pettersson.

V75 avgörs på Jägersro under lördagen.

Söndagens Grand Slam 75-omgång kommer den här helgen till Stockholm och Solvalla.

Sju lopp ska avgöras och en ensam vinnare på spelformen är garanterad 15 miljoner kronor.

Trav365:s expert Erik Pettersson har synat omgången i sömmarna och går igenom omgångens nyckelhäst.

Prisvärda spiken:

Häst: 3 Magnesia (GS75-7)

Kommentar: Westholm-stoet Magnesia är en häst som jag gillar och alltid gillat. Hästen har ett lopp i kroppen nu och är i poängbehov. ”2:an” längst ner i raden försvinner vid flopp på söndag, vilket betyder att stallet nog gärna ser en mycket bra position. Magnesia är streckad till åtta procent i skrivande stund, dock är omsättning låg, så kommer att stiga – men det är mumma ändå. Från bra spår bör Oskar J lägga lasset från start och då kan det bli spets, därifrån lägger inte det femåriga stoet. Men hon kan även vinna från andra positioner och det här känns helintressant.

Bästa miljondragen:

 

Häst: 11 Violet Hill (GS75-1)

Kommentar: Den här hästen hade tränaren Stig H Johansson höga tankar om i fjol, men det har inte riktigt blivit så bra. Än. Senast gick hon i mål med till synes krafter kvar – och nu hoppar Björn Goop upp = mycket intressant. Det ser ut att bli lite körning från start mellan flertalet ekipage, det skulle gynna Violet Hill rejält. Jobba, BG!

 

Häst: 1 Djorkaeff Sisu (GS75-4)

Kommentar: Det här är en fin häst som nu gjort några starter hos Svante Båth. Den här gången hoppar Erik Adielsson upp i sulkyn för första gången vilket jag tycker är hyperintressant. Hästen har inte kunnat öppna så bra hittills, men det kryllar inte av startsnabba i loppet, så det kanske kan bli pik, med Eriks hjälp…Oavsett: när favoriten har spår 12 så är det givet att plocka med Djorkaeff Sisu. Bara namnet förpliktigar ju, den franske mittfältare Youri Djorkaeff var en personlig favorit i 98-VM.

 

Häst: 1 Sigel Garline (GS75-5)

Kommentar: En fin häst som värmde strålande inför senast, men galopperade då i loppet och spoilerade sina segerchanser. Jag tyckte att upphämtningen efter galopp var bra och nu är spåret mycket bättre än senast. Orutinerad häst och innerspår kan sluta i fiasko, men skulle Hans-Owe Sundberg få iväg sin valack kan det här bli kul. HOS visade fin stallform i veckan, plus!

 

Häst: 5 Carisma Sisu (GS75-2)

Kommentar: Är en klart dugligt sto som trivs i spets/främre träffen. Vet att stallen var nöjda med hästen inför senast, men då slutade det med galopp. Perfekt startspår nu, då spår 5 över 1640 är klart bäst, statistiskt sett. Om Ohlsson lyckas komma till ledningen så får favoriten 9 Hochthereitis Sox skynda sig för att vinna.

 

Häst: 10 Ditty Bopper (GS76-6)

Kommentar: Är ingen superhäst, men har blixtrat till då och då i sin karriär. Med lite tempo i loppet kan nog den här donnan speeda förbi ett gäng till slut. Varför inte alla? Uteslutet är det inte. Garderingsstreck.

 

Tänk på att…

… det kommer vara vårväder i Stockholm hela helgen och banan på Solvalla kommer vara toppbra och superfin, vilket normalt gynnar hästarna med bra spår, som kan nå ledningen, eller en bra position i främre träffen.

… stall Walmann tycker att 9 Hochthereitis Sox (GS75-2)  är bästa chansen, bland många, i omgången.

… favoriten 12 Titan Brodde (GS75-4) är alla gånger bäst i loppet, men väldigt knepig och körs den här gången av lärling.

GS75-förslag:

GS75-1: 2, 5, 7, 11

GS75-2: 5, 9, 11

GS75-3: 2, 3, 7

GS75-4: 1 Djorkaeff Sisu

GS75-5: 1, 2, 3, 5, 6, 9

GS75-6: 1, 3, 4, 6, 7, 10

GS75-7: 3 Magnesia

1 296 rader/1 296 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet