On Track Piraten firar Midsommar i Rättvik

77

on track piraten

Folkdräkter, spelemän och ringdans i all ära.
För alla travintresserade dalmasar är midsommartravet i Rättvik helgens höjdpunkt.
– On Track Piraten måste ha jättechans att vinna, säger hästens tränare Hans R Strömberg.

På midsommarafton väntar i vanlig ordning ett grandiost firande i Dalarna. Till tonerna av spelemanslagens fioler och dragspel majas stänger innan det är dags att hylla årets ljusaste dag i folkdräktsskrudad dans.
– Ja, det är största helgen på året för oss häromkring och vi går ”all in” utan begränsningar. Det är folkdräkt, Små grodorna och hela köret! säger Rättvikstränaren Hans R Strömberg.
– Vi brukar åka till en festplats i Nusnäs, vid Siljan två mil utanför Rättvik, där det är majstångsresning och festligheteter.
Hänger du själv på dig dragspelet?
– Haha, nej, det är andra som är duktiga på det så det behöver jag inte.

”Ett bra spikförslag”
För Hans R Strömberg och alla andra travbitna dalmasar är det emellertid midsommardagen som är helgens höjdpunkt. Då arrangerar Rättvikstravet tävlingar och precis som i fjol förgylls dessa av banans största stjärna sedan Ego Boy. On Track Piraten (V64-5) startar i Midsommarloppet.
– Det är en otrolig häst, säger Strömberg, som så sent som i lördags fick se sin ståtlige springare sluta trea i Norrbottens Stora Pris efter ett mäktigt slutvarv från tredje par utvändigt.
– Det var en toppinsats! Jag förstod att vinstchansen var nästan borta när det blev struligt i första sväng samtidigt som Örjan (Kihlström) slank igenom med Propulsion och fick ledningen rätt så enkelt. Men det var häftigt när On Track Piraten gick på i tredjespår och han såg jättegiftig ut ett tag, även om jag förstod att Propulsion hade sparade krafter.
Att On Track Piraten startar igen bara en vecka efter urladdningen i Boden är inget som oroar Hans R Strömberg.
– Han får bara gå lugnt i skogen den här veckan och han känns otroligt fräsch och fin. Upplägget är exakt detsamma som i fjol. Då var han också trea i Boden innan han vann här hemma veckan efter.
Spårlottningen, som tilldelade On Track Piraten spår fem bakom startbilen samtidigt som ett par av de värsta konkurrenterna – Rättvikskompisen Cool Keeper och Opitergium – fick sämre utgångslägen, talar också för den tiofaldige miljonären.
– Hästen har hovar för att gå barfota runt om igen och jag tror säkert att Johnny (Takter) söker sig framåt direkt och siktar på ledningen. Under normala förhållanden ska On Track Piraten vara ett bra spikförslag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.