Trailern om Elitloppet vann VM-GULD!

23

trailer elitloppet pris

Joakim Hanski Norgren fick en fin utmärkelse för sin trailer ”Vägen till Elitloppet”. Foto: Edvin Kihlström Foto av Kanal 75

Hästar i elitloppstempo över Essingeleden och förbi kungliga slottet.
Kanal 75-producenten Joakim Hanski Norgrens fartiga trailer ”Vägen till Elitloppet” tog i helgen hem VM-guld under travets världskonferens i Sydney i Australien.

World Trotting Conference har avslutats i Sydney och ett av avslutningsnumren blev galan International Media Awards – en tävling om travsportens bästa medieproduktioner.
Joakim Hanski Norgren, trailerproducent på Kanal 75, deltog med trailern ”Road to Elitloppet” som visades inför Elitloppet 2014. En produktion som föll juryn i smaken.
Trailern blev enda svenska bidrag som tog sig vidare till någon av finalerna för sportens mediaproduktioner – men här blev det i alla fall full pott.
Road to Elitloppet utsågs till världens bästa reklamfilm/trailer för ett sportevenemang,
Joakim Norgren stod för manus, regi, filmfoto och klippning. Kanal 75:s Niklas Widerström ansvarade för ljudet och produktionsbolaget Fido för visuella effekter.
– Jag fick veta det här i morse och det var ett väldigt skönt sätt att börja dagen på kan jag säga. Hedrande. Jag är jätteglad över det här priset, säger Joakim Hanski Norgren.

Elitloppet ut på stan
Trailern visar travekipage i centrala Stockholm. Hästar springer om bilar, rör om på kontor och passerar slottet.
– Jag ville visa det häftiga med hästsporten och här var några av världens bästa hästar på besök inte bara på Solvalla utan tog sig också ut på stan.
Joakim Hanski Norgren fick vetskap om sitt VM-guld på tisdagsmorgonen svensk tid. Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg fanns på plats i Sydney och fick ta emot priset.
– Jag satt bredvid presidenten i USA:s travsportförbund och han tyckte det var den bästa trailer eller reklamfilm han sett. Han frågade också om de kan få använda filmen inför sina stora tävlingar, berättar Lindberg.
14 nationer deltog i tävlingen ”International Media Awards”, med flera olika tävlingskategorier – bland annat texter, bilder, tv-program och webbsidor.
Tidigare har Kanal 75 vunnit förstapris för bästa tv-program, med programmet ”Hästen är din”.

Se trailern ”Road to Elitloppet” >>

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.