”Tråkigt att behöva ge kanonen minus”

89

Han stal showen!

Cokstile tog hem norskt Travderby.

Favoriten? Borta efter några sekunder.

Det var hästsport i världsklass på Bjerke med många fina lopp. Det stora dragplåstret var Norskt Travderby med en miljon norska kronor till segraren.

Det var många fina hästar med i loppet. Men Cokstile med Lars Anvar Kolle i vagnen stal showen, när förhandsfavoriten Ferrari B.R gjorde bort sig med en galopp.

LÄS OCKSÅ RESULTAT: Så gick det på V75  

 

Här är V75 fem bästa prestationer – och den sämsta:

 

Vem: Cokstile

Kommentar: På förhand handlade det mesta om hur stor segermarginal skulle bli för Ferrari B.R. Men Lars Anvar Kolle var bestämd och skulle ta emot favoriten från start. Taktiken fungerade och favoriten gjorde bort sig med en galopp. Jag trodde han fick se sig besegrad på upploppet, när Björn Goop kopplade grepp med Shocking Superman, men Lars visade vilken fantastisk inställning hästen har och kontrade till en välförtjänt seger.

Det ska bli spännande att följa utvecklingen, inte bara på segraren utan även Ferrari B.R som lär komma tillbaka.

 

Vem: Hard Times

Kommentar: Inget snack om att det var den bästa hästen som vann. Kusken Ulf Ohlsson hade stor tro på sin häst, körde offensivt och vann plättlätt. Hästen visade fin styrka där han verkligen manglade sina konkurrenter under loppet. Tränare Ola Åsebö presenterade sin stjärna på bästa möjliga sätt.

 

Vem: Will Prinsen

Kommentar: Norsk Travderby för kallblod. På förhand var det en duell att vänta mellan Jan-Olov Perssons hästar Järvsö Pegasus och Tand Kraft. Men Will Prinsen med Åsbjörn Tengsareid fick en perfekt resa i andraspår och stod för en fantastisk avslutning på upploppet. Den här hästen kan bli riktigt bra framöver.

 

Vem: Valle Ask

Kommentar: Norsk Travkriterium för kallblod. Tyvärr fick man stryka favoriten Tekno Eld kort före start. Då blev det ett offensivt upplägg av kusken Tom Erik Solberg som stod för en fantastisk kuskprestation. Hästen var stark och rejäl, visade fin moral och vann knappt men säkert.

 

Vem: Valley Ivan

Kommentar: Det blev ett tufft tempo på loppet som gynnade vinnaren, men hästen gjorde en grym avslutning och gick riktigt fort sista varvet. Hästen visade prov på både styrka och snabbhet när han avgjorde loppet enkelt redan i sista sväng.

 

Vem: Ferrari B.R

Kommentar: Tråkigt att behöva ge denna kanon minus men förväntningarna var skyhöga och det var en straffspark på förhand. Bortsätt från galoppen var det något som inte stämde, kan ha varit någon sjukdom. Men hästen kommer att komma tillbaka och det ser jag fram emot.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.