Tränaren: ”Normalt är det bra chans, men…”

22

Är det Dragster som är grunden till jackpottmiljonerna? ”Det är lite allt eller inget”

1 av 2 | Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL75

Dragster och Roger Malmqvist.

Den katapultstartande hästen vann fem lopp på elva starter i fjol.

Nu hoppas Roger Malmqvist rivstarta det nya året genom att vinna med Dragster på V86.

– Normalt är det en bra chans men han är lite svårbedömd formmässigt, säger Malmqvist.

Winter Burst är avslutad och V86 är tillbaka på onsdag. Omgången delas mellan Jägersro och Solvalla och kryddas av en jackpot. Enligt beräkningarna kan en ensam vinnare ta hem 13 miljoner kronor enbart på åtta rätt.

Roger Malmqvist har firat fina framgångar med Dragster som närmar sig miljonen i insprungna pengar. Den sexårige valacken har vunnit åtta lopp i karriären och fem av dessa kom i fjol på elva starter. En av segrarna var i V75 på Mantorp där Dragster vann från ledningen och bland annat besegrade Aron Palema. Däremot blev hästen struken för hälta i V75-finalen under elitloppshelgen.

– Det är lite allt eller inget med Dragster. Är han inte riktigt fräsch så hänger han på en töm men när han är fräsch är han väldigt tacksam. Han är våldsamt startsnabb och lättplacerad, säger tränaren Roger Malmqvist.

– Det blev något mystiskt fel på honom till elitloppshelgen som vi aldrig riktigt hittade vad det var. Vi behandlade hästen och sedan försvann det av sig själv.

”Vann på jättebra sätt”

Dragster har tagit två segrar efter det uppehållet och den senaste kom i Belgien den 27 oktober där han vann för Dominik Locqueneux.

– Då vann han på ett jättebra sätt. Han släppte till Luddes häst Clemenza Am och bara lämnade den när han vred ut. Det blev en lätt seger efter ett vettigt lopp, säger Roger.

Dragster har även varit nere i Frankrike och gjort tre starter under hösten och vintern. Där har det inte blivit några framgångar och senaste starten var på Vincennes i Paris den 16 december där hästen blev diskvalificerad.

– Han galopperade senast och Dominik tyckte att det var lite oförklarligt. Han sa att hästen kändes fin men jag tror att han fick mjölksyra för det var en och en halv månad sedan han startade. Han fick dessutom en rätt så tuff inledning på loppet.

”En passande uppgift”

På onsdag tillhör Dragster en av förhandsfavoriterna i V86-inledningen. Han har spår fyra bakom bilen på hemmabanan och det är bara sju hästar till start. Normalt hade Roger Malmqvist trott på en mycket bra vinstchans med sin häst, men Jägersro-tränaren slänger in en liten brasklapp.

– Han har haft en lång resa precis och kom hem från Frankrike i går (söndag). Han har bara joggat lite och ser fräsch och fin ut men jag kan inte riktigt formen på hästen. Normalt är det en passande uppgift och han är en av de som kan vinna ett sådant här lopp. Men jag är som sagt lite osäker på formen och han känns lite svårbedömd.

– Vi får köra för ledningen i första hand men jag vet inte om vi tar en längd på Amour du Coglais som är invändigt om oss. Det är i så fall inte hela världen och jag tänker inte köra ihjäl hästen för ledningen. Han går bra i ryggar också. Nu blir det aluminiumskor runt om men det har han gått jättebra med tidigare. Det blir även vanlig vagn som han brukar gå i, säger Roger Malmqvist.

MICHAEL CARLSSON/KANAL75

3 januari 2018 12:42

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.