Travhästen som har egen fanclub

59

Örebrohästen Lucifer Lane är travhästen som har en egen fanclub.

På lördag startar han i EM för treåringar på Solvalla – och då intar ”fansen” arenan.

– Det kommer att komma ett gäng, säger hästens tränare Thomas L Nilsson.

Treårige Lucifer Lane har charmat trav-Sverige under året – så pass mycket att han fått sin egen fanclub.

Infinitif-sonen föddes upp några mil utanför Örebro av Christine Larsson, tränas av sambon Thomas L Nilsson, och körs av Thomas son, doldisen Johan A Nilsson, 30.

Hittills i karriären har han startat 13 gånger, det har slutat med sju segrar och 835 000 kronor i intjänade prispengar och han har under året deltagit i dubbla E3-finaler.

Lucifer Lane har växt fram som en ”reklam-häst” för hela Örebro, och när han startade i E3-finalen på Romme så kom ett busslast med fans.

På lördag startar han på V75 från Solvalla, i EM för treåringar med 500 000 kronor i förstapris.

Räkna med att fancluben är på plats då också.

”Inte samma sak med en catchdriver”

– Det kommer att komma ett gäng, och tidigare i veckan hörde några killar av sig och frågade efter någon bild på Lucifer Lane, de skulle göra någon flagga och de kommer att synas sa dom, skrattar Thomas L Nilsson.

Varför tror du Lucifer Lane blivit så populär?

– Åke Lindblom hade ju Sauveur, men det blev lite antiklimax när han blev av med den och sedan har vi inte haft så mycket hästar i Örebro, så det är kul att få fram en sådan här. Sedan är han ju snygg också, säger Thomas L Nilsson och fortsätter:

– Sen är det väl det här med att grabben kör också, det är inte de här vanliga med Goop, Kihlström och dom och folk tycker det är roligt, det blir nog inte samma grej om det är någon catchdriver som kör. Det märkte man senast när vi var på Åby, det var många som tyckte det var jäkligt roligt, även om de inte känner honom, men de tyckte det var roligt att han kunde komma och ta dom, det märktes i stallarna. Sedan, återigen, hästen är förbannat snygg att titta på.

Har den här resan som varit hittills med Lucifer Lane gett dig en extrakick i vardagen?

– Det är klart det är så, jag är 53 år och har hållit på med det här sedan jag var 13-14 år, jag har väl haft någon sådär och hade två hästar i Derbyt 1983, men det är så länge sedan och visst är det roligt att få fram en sådan här häst. Det är en sådan här häst man vill ha och det händer inte så ofta att man får fram en sådan. Det är så mycket runtomkring också, och nej, det är kul, det är kul, det tycker vi allihopa.

Efter Lucifer Lanes framgångar så har buden haglat in, men trots en stor ström av bud så finns det ingen risk att Lucifer Lane lämnar familjen.

– Det är många som har hört av sig, redan från början faktiskt. Men min sambo Christine är hård och hon säljer aldrig sina hästar, det spelar ingen roll om det är Lucifer Lane eller någon annan, man vet aldrig vart de hamnar säger hon.

”Man är alltid optimistisk”

I V75-avslutningen tillika EM för treåringar på Solvalla på lördag ställs Lucifer Lane bland annat mot Executive Caviar, Hard Times och Vamp Kronos.

– Det är ett jämnt och öppet lopp, tycker jag.

Hur känns Lucifer Lane för dagen?

– Han verkar pigg och mjuk och smidig, och det är huvudsaken. Han har varit igång sedan februari men har inte gjort oss besvikna någon gång, det var väl i Juliloppet på Örebro som han var trött när han kom in efter loppet, men annars har han gått bra varje gång och han är duktig.

Hur ser du på lördagens uppgift?

– Utgångsläget blev lite långt ut bakom startbilens vingar, men samtidigt har flera av de värsta konkurrenterna fått sämre utgångslägen. Jag tycker det är ett jämnt och öppet lopp och det beror nog lite på hur han kommer till härifrån, det är väl risk för dödens igen, säger Thomas L Nilsson och fortsätter:

– Johan får köra framåt, han måste ju prova framåt, det finns liksom inget annat val härifrån. Jag tror att han gör ett bra lopp, allting känns i varje fall fortsatt väl och man är alltid optimistisk när han startar och han har ju slagit många av konkurrenterna tidigare.

Några ändringar?

– Eventuellt barfota, men han känns så jäkla fin med skor också, och Johan säger att han känns lite säkrare bakom startbilen med skor och då det nog blir lite avgörande hur han kommer till från början så vill man inte att Johan ska behöva sitta och hjälpa honom, så det blir nog skor ändå.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelSportchefen: ”Fick info om flygtider”
Nästa artikel”Var enormt stort att få vara med om”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.