Travjul tips

866

TRAVDDBLOGGEN

Nu är det snart Julafton och den enda travfria tävlingsdagen på året. Jag tänkte dra lite tips här för några av de kommande tävlingsdagarna då jag sedan tänkte ta lite ledigt från bloggen ett par veckor. Senast till Prix de Amerique planerar jag att vara tillbaka men det kan bli innan dess också då det är några spännande veckor vi har framför oss nu till PdA söndagen. Vi har några spännande svenska hästar som planeras starta i det tuffaste travloppet av dom alla. Tumble Dust är ju redan klar och är allting bra med honom så kommer han att starta. Han gjorde det riktigt bra i Criterium Continental men frågan är vem som ska köra honom? Björn Goop kör väl Timoko och Örjan Kihlström lär väl köra Solvato. Min gissning är att Erik Adielsson får chansen bakom Tumble Dust om man nu inte väljer en fransk kusk. Men Erik är sannerligen ingen nybörjare på Vincennes och väljer man honom så tycker jag man gör ett bra val.
Mosaique Face verkar det som att Ludde fortsatt tänker starta och det är givetvis spännande, en riktig outsider.
Kadett CD siktas också mot PdA vilket överraskar mig en smula. Men jag litar på Robert Bergh.
Det är ingen omöjlighet att Sverige plockar hem PdA igen men det kommer i vanlig ordning bli ett tufft lopp. Det franska laget är stentuffa och det blir väldigt spännande att se de två sista B-loppen. Texas Charm håller jag väldigt högt, han tillhör definitivt en av de tidigaste vinstbuden. Tiego d’Etang har jag alltid gillat och han kan överraska. Även Akim du Cap Vert har jag skrivit en del om, han har en fin avslutning om det stämmer. Dessvärre har han tränare Franck Anne i sulkyn och det gör att hans chanser grusas en aning på Franck Anne inte är någon sulkyartist för att uttrycka det milt… Som sagt, spännande veckor är det vi har framför oss!

Jag börjar med tipsen redan imorgon, dock inte till V75 Gävle då jag ej läst på. Istället testar jag en lunchdubbel imorgon på Halmstad. Jag chansar lite och låser LD-1 med 4 Hanna Nalan och 13 Almondi Am, två hästar som jag inte blir helt överraskad om de är etta och tvåa i mål.
LD-2 är ett sprintlopp med lite föredettingar och några kusar med dunkel form. Med stor sannolikhet har jag fel men jag har lite feeling för 11 Vinnalt Herkule. Det var länge sedan han gjorde ett riktigt bra lopp och fungerade men skulle han sköta sig så har han kapacitet att runda till vinst.

LD-1: 4,13
LD-2: 11 Vinnalt Herkule
Min raka: 4-11

 

Nästa tipsdag blir Juldagen på Åby. Jag testar att köra en rak Johan Untersteiner, 4 Wicked NO i DD-1 mot 4 Artemis i DD-2. Klassen på DD-1 är inget vidare och det är nog mer en spik på kusk än kuse… Artemis i DD-2 tycker jag gick riktigt bra senast och från ett bra läge bör hon kunna utmana om segern. Men jag vill även lägga ett par guldslantar på 9 Wingait Ida som jag unnar en seger.

DD-1: 4 Wicked NO
DD-2: 4,9
Min raka DD: 4-4
Min roliga DD: 4-9

 

Så var det Annandag och äntligen V75-finaler. Härliga race kommer det bli men russinet i kakan är utan tvekan Bronsfinalen som avslutar V75. Men vi börjar med DD-1 och Silverfinalen. Jag testar att låsa DD-1 med två skrällar, 6 Quality Questioned och 9 Overtaker By Sib. Min förhoppning är att det kommer bli lite körning här för det är en ganska öppen final. Med lite fart på det hela så kommer Quality Questioned och Overtaker By Sib att kliva förbi många till slut.
4 Coldtown ser ut att kunna bli favorit i DD-2 men han möter några ruggigt vassa motståndare i form av 1 Frozen, 10 Lover Face och 11 Falcon Håleryd. Frozen kan öppna bra från innerspåret och skulle han spåra runt om vore det ingen överraskning. Men Lover Face är otroligt tuff och tål att göra mycket själv. Skulle Falcon Håleryd få lifta med i rygg på Lover Face så har han visat att definitivt är en häst som kan avsluta starkt.
Får faktiskt lite rysningar när jag tänker på den här Bronsfinalen 😀

DD-1: 6,9
DD-2: 1,10,11
Min raka DD: 9-1
Min roliga DD: 6,9-11

Kul att man lyckades få ihop ett riktigt bra stoelitlopp i V75-1. Mycket fina ston som gör upp!Får 2 Aisle Stand en bra resa i högt tempo så kan hon spruta till vinst. Skrällbud!
V75-2 är Klass I finalen och den är ju inte stenhård. Jag tror 2 Dixie Exclusive är ett tidigt bud. Han har knallform och har sett riktigt fin ut i träningen. Chansspik för mig!
Känner mig inte helt komfortabel med att spika 2 Digital Ink men nog känns det som att han har hittat toppformen igen. Inte otänkbart att han sitter i spets tidigt, då blir han svårslagen. Men 7 Noras Bean och 8 Nahar är ju inga bluffar när de är som bäst. Noras Bean tror jag är värst mot och det kan bli omvända siffror i mål nu när det är medeldistans.
Peter Untersteiner mönstrar på en tuff trio i V75-4 och det är väl ingen överraskning om någon av dom är först i mål eller rent av om de är etta, tvåa och trea. Men streckar man på lite så glöm inte 3 Merlin som kan skrälla.
Osäker form på 15 Indigious i V75-5 men Stig H brukar ju ha hästarna i bra ordning direkt och när han selar ut på V7 så bör det vara väl förberett. Att han är klassen bättre än sitt motstånd råder det inga tvivel om. 7 Montdore och 10 Radieux kan vara de tuffaste motståndarna.

Önskar alla lycka till med spelen de här dagarna. Jag tar lite ledigt nu och säger God Jul och Gott Nytt År kära travvänner!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.