Travtränaren krävs på 145 000 kronor

196

Proffstränaren Anna Forssell krävs på 145 000 kronor.

Anledningen: hon ska ha tränat en travhäst trots att denne varit skadad.

– Han tränades aldrig med smärtor hos mig, säger Anna Forsell.

Travtränaren Anna Forssell, med bas på Axevalla, krävs på cirka 145 000 kronor av hästägaren Tina Dale Brauti.

Anledningen: Tina Dale Brauti menar via sin advokat Staffan Uvabäck att Anna Forssell agerat oaktsamt och tränat travhästen Crazy Good Pepper trots en allvarlig skada. Hon kräver därför att träningskostnaderna för hästen ska betalas tillbaka.

Under torsdagen avgjordes målet i Skövde tingsrätt. Det skriver trottosport.se.

Träningen var meningslös

Travhästen Crazy Good Pepper fick avsluta sina dagar på grund av skada i form av två frakturer i ett framknä, endast två år gammal. Travhästens ägare Tina Dale Brauti har därför krävt att återfå träningskostnaderna för hästen på cirka 145 000 kronor. Brauti menar att travtränaren Anna Forssell, som hade hästen i träning, tränat hästen trots den svåra skadan och därmed agerat oaktsamt, och att träningen var meningslös, bortkastad tid och bortkastade pengar. Via sin advokat Staffan Uvabäck kräver hon nu att få tillbaka träningskostnaderna.

”Hade inte varit möjligt”

Anna Forssell i sin tur menar att Crazy Good Pepper inte visade några tecken på vare sig smärta eller skada när hon hade honom i träning. Via sin advokat Anette Johansson har hon gjort ett offentligt uttalande.

– Sedan en tid har jag anklagats för att ha skadat och plågat hästen Crazy Good Pepper. Det har utmålats som att jag skulle ha tränat honom under lång tid trots att han skulle varit kraftigt halt och haft svåra smärtor, säger Anna Forssel och fortsätter:

– Det har nämligen visat sig efter att han lämnade min träning att han hade en allvarlig skada, frakturer i ett framknä. Skadan måste ha funnits dold redan när han var hos mig. Det är en typ av skada som uppstår av yttre trauma, inte av träning. Han hade också artros till följd av skadan. Ägaren har begärt skadestånd av mig.

Båda sidor hade under rättegången kallat vittnen i form av bland annat veterinärer, och åsikterna går isär om den aktuella skadan.

– Han tränades aldrig med smärtor hos mig. Jag har inte missat symptom på smärtor hos honom. Han hade inga smärtor hos mig trots den skada vi i dag vet att han hade. Det hade inte varit möjligt att träna honom om han haft smärtor ens i närheten av det han visade efter transport och miljöombyte, säger Anna Forssell.

Domen blir offentlig den 6 april

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.