”Tror man är loser, sedan så händer det helt plötsligt”

48

Jan Christer Gustavsson hade missat att plugga till V75.

Lösningen: en Harry Boy.

Resultatet: 7 rätt och 754 000 kronor inspelat.

– Man tror man är född loser, sedan så händer det helt plötsligt, helt sjukt, säger han till Trav365.

Jan Christer Gustavsson, 58, från Mantorp är lagkapten för laget Spader Ess på ATG Tillsammans.

Laget består av ett gäng kompisar där alla känner alla och de brukar spela V75 tillsammans, främst då det är jackpott.

I lördags var det jackpott på V75 från lagkaptenens hemmabana Mantorp – men Jan Christer hade glömt att aktivera omgången på ATG Tillsammans, något man måste göra inför varje V75-omgång om kompisarna ska kunna köpa in sig i systemet.

Drygt två timmar kvar till spelstopp i lördags ringde en vän till Jan Christer och frågade om de inte skulle spela – cirka fem timmar senare var de storvinnare på V75.

”Helt sjukt system”

– Det var helt sjukt, alla känner alla i det här laget på ATG Tillsammans sedan flera år tillbaka och vi har kämpat i flera år utan att vinna någonting. I lördags hade jag glömt att aktivera omgången för spel och när min kompis hörde av sig bara ett par timmar kvar till spelstopp på V75 så tänkte jag först att vi struntar i det, berättar Jan Christer Gustavsson för Trav365 och fortsätter:

– Jag hade knappt sett startlistan och inte pluggat på någonting, men jag gick till slut in och aktiverade omgången och tänkte att vi får se hur många vi blir.

Det blev till slut 13 stycken som köpte in sig för 50 kronor.

– Så jag valde att lämna in en Harry Boy för 650 kronor eftersom jag inte pluggat på omgången någonting, och det var ett helt sjukt system vi fick. Det var ingen spik, utan åtta hästar i första V75-avdelningen, fem i den andra, och sedan två hästar vardera i de fem avslutande V75-avdelningarna.

”Tror man är född loser”

Men trots det ”sjuka” Harry Boy systemet så gick det vägen, gänget fick 7 rätt på V75 och vann 754 000 kronor, lite drygt 58 000 kronor per andel.

– De är sanslöst lyckliga de som var med, tyvärr var det några som missade, men det är ju så det är ibland och det är slumpen som gjorde att det blev så här, men de är inte sura utan de gratulerar de också. Den här vinsten kom lägligt för många av oss.

Berätta lite om ditt travintresse?

– Det började redan på 1970-talet, jag bor nära Mantorp så där har man varit jättemycket. Jag har varit delägare i en travhäst också, den gick inte så bra men jag har varit med om det i varje fall. Jag själv är rullstolsburen efter en trafikolycka, så det blir mycket trav och sport för min del, jag är intresserad av all sport egentligen och har även idrottat själv, säger Jan Christer Gustavsson och avslutar:

– Jag har aldrig varit i närheten av att vinna så här mycket pengar, man tror man är född loser och sedan händer det helt plötsligt, det är helt sjukt och jag har inte riktigt fattat det ännu. Min sambo hade en andel i systemet hon också, så vi drog in dubbelt till hushållet.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelHan hjälpte läsarna till SJU rätt på V75
Nästa artikelStartlista & Resultat V75 Solvalla 1 april 2017

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.