Tror ni detta ekipaget vinner Oslo GP?

20

image-1

Han satt fast med gott om krafter kvar i Elitloppet.
Nu hoppas Fredrik Solberg att hans stjärna B.B.S.Sugarlight ska vinna Oslo Grand Prix.
– För mig hade det varit lika stort som att vinna Elitloppet, säger norrmannen.

På söndag smäller det i Oslo när Norges största lopp avgörs och det är även V75 på Bjerke-banan.
B.B.S.Sugarlight fick aldrig chansen i världens största sprinterlopp på Solvalla. Efter att Peter Untersteiner suttit kvar i andraspår ut på den sista bortre långsidan i finalen blev hästen fast till slut utan chans att komma loss. Han gick i mål med en hel del krafter kvar, vilket han även gjorde i försöket då han även där inte fick chansen den sista biten ifrån rygg på ledande och vinnande Magic Tonight.
– Vi hade lite otur med positionerna i Elitloppet och blev sittande fast med allt kvar. Han hade mer krafter kvar i finalen än i försöket. Peter drog varken propparna eller det norska huvudlaget. Han tyckte också att hästen kändes ännu finare i finalen, säger tränaren och ägaren Fredrik Solberg.
– Det är klart att Peter trodde att Nuncio skulle tröttna när den hästen hade gått i tredjespår och jag förstår hur han tänkte när han inte gick ut i rygg på honom under slutvarvet. Men nu är det loppet glömt och det finns ingen mening med att älta det mer. Nu är det nya lopp som gäller och det är bara att se framåt. Det viktigaste är att hästen är frisk och fräsch efter loppet och det är han.
– Det var i alla fall en stor upplevelse att få vara med i Elitloppet. Att få stå på bussen under invigningen över upploppet och höra jublet från publiken och se all publik. Det är minnen man har för resten av livet.

”Minst lika bra som i Olympiatravet”
B.B.S.Sugarlight är hästen som marscherat in i den yppersta eliten på ett och ett halvt år. Han vann Olympiatravet i suverän stil och på söndag väntar Oslo Grand Prix med drygt 1,5 miljoner kronor till vinnaren. Ett av de stora hemmahoppen är B.B.S.Sugarlight och amatörtränaren Fredrik Solberg från Fredrikstad drömmer om att vinna det storloppet.
– Det hade varit otroligt stort om vi hade kunnat vinna. För mig betyder det lika mycket att vinna Oslo Grand Prix som att vinna Elitloppet. Det här är ju det största loppet vi har, menar Fredrik Solberg.
– Hästen har i alla fall tagit Elitloppet bra och känts väldigt fin i lugna jobb efteråt. Han går mest vanliga joggingturer i skogen och med dressyrridning. Jag tycker att han är minst lika bra nu som när han vann Olympiatravet.

”Öppnar bättre med hästar på varje sida”
B.B.S.Sugarlight startar från bricka fyra bakom startbilen i Oslo Grand Prix, V75-6. Den startsnabbe travaren kunde inte försvara ledningen från innerspåret i elitloppsförsöket. I Olympiatravet däremot flög han till ledningen från spår sex bakom bilen och taktiken för Peter Untersteiner lär vara given.
– Spår fyra passar bra och det verkar som att han öppnar bättre när han har hästar på bägge sidor om sig. Jag tror att han har bra chans att ta ledningen och hoppas att de släpper med Oasis Bi och vill ha en fin rygg istället. I så fall så tror jag att vi sitter där hela vägen.
– Min häst är bättre än någonsin och utifrån vad han visade i Olympiatravet och i Elitloppet så måste jag tro på en bra chans. Det blir barfota bak och aluminiumskor fram, norskt huvudlag och jänkarvagn som vanligt. Vi har också bara en och en halv timmes resväg till Oslo, säger Fredrik Solberg.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.