Tror ni Lähdekorpi får rätt på lördag?

35

victory bonsai

Kari Lähdekorpi har tidigare sagt att han äger Finlands bästa häst.
Nu tror han att Victory Bonsai kan utmana storfavoriten Bravo Navarone.
– Det luktar dödens men jag tror att han kan vinna därifrån, säger Lähdekorpi.

För drygt fyra år sedan slutade Kari Lähdekorpi som travtränare och flyttade till Finland. Han var tidigare en av Sveriges bästa proffstränare som låg i toppen av V75-ligan år efter år och blev även Årets Tränare. Nu bor Kari i Tammerfors och jobbar som sportexpert i finsk trav-tv varje onsdag och lördag. Och trots att han inte tränar några hästar så äger han fortfarande ett stort antal som är utplacerade hos olika tränare både i Finland och i Sverige.
– Jag har rätt så många hästar nu och har köpt lite fler på slutet. Det är cirka 20 stycken och de är i träning hos Veijo och Johan (Untersteiner) och i Finland är de hos Heikki Korhonen, Jarno Kauhanen och Harri Koivunen. Ibland blir man trött på det här men nu tycker jag att jag har rätt så fina hästar, säger Kari Lähdekorpi.

”Sämsta runda på tio år”
När vi når Kari är han i Tyskland och spelar en golftävling, och just golf är en av hans stora passioner. Det är också något han har ägnat mycket tid åt de senaste åren.
– Jag är i Stuttgart och har kvalat in till finalen i Mercedes Benz Trophy World Final. Det är deltagare från 35 olika länder och vi kom i måndags och åker hem på söndag. Just nu är vi i en fabrik och tittar på hur de tillverkar Mercedes.
Hur går det i tävlingen?
– Vi har spelat en runda och jag var jättedålig. Det var min sämsta runda på kanske tio år och där kraschade mina proffstankar, säger Kari som har 7,5 i handicap.

”Är oerhört stark”
För att återgå till travet så har Lähdekorpi starthäst i lördagens V75-tävlingar i Skellefteå. Omgången kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 48 miljoner kronor enbart på sju rätt. Omgångens största favorit är Bravo Navarone i V75-inledningen. Men för de som vill åt 48 miljoner bör beakta vad Kari har att säga om sin Victory Bonsai som körs av Mika Forss och tränas av Heikki Korhonen.
– Jag hoppas att ni får se en bra Victory Bonsai, för då är han grymt bra. Han hade dåliga blodvärden hela sommaren men har gjort två starter nu efter ett uppehåll och vunnit båda. Senast var han helt överlägsen men det har varit rätt så billiga lopp.
Vad tror du från spår åtta bakom bilen? Kan han rå på Bravo Navarone?
– Ja, det tror jag att han kan. Det luktar dödens men han gör bra lopp därifrån och det finns inte så mycket alternativ än att gå fram till Bravo Navarone som väl får ledningen. Jag tror att min häst har bra chans därifrån.
Vilka är hästens bästa egenskaper?
– Han håller hög fart länge och är väldigt effektiv. Hästen är oerhört stark och tål att göra jobbet själv. Han har ofta haft dåliga lägen i år och fått göra mycket själv varje gång. Man kan inte bara köra fram i dödens varje gång, det är inte bra, men nu finns det inte mycket att välja på.

”Bästa häst jag har ägt”
Du har tidigare uttalat dig att Victory Bonsai är Finlands bästa häst?

– Ja, och det tycker jag fortfarande att han är. Jag äger även Workout Wonder som är jättebra men jag tycker att Victory Bonsai är bättre. Det blir nog den bästa häst jag har ägt, säger Kari Lähdekorpi.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Ja, han kommer att gå barfota fram den här gången, senast gick han med skor. Men han var lika bra då och det har ingen avgörande betydelse.

”Ska flytta till finska Lappland”
Till sist; du har inga planer på att börja som tränare igen – vilket du gjorde en gång efter att du lagt av men slutade igen – och flytta tillbaka till Sverige?
– Nej, nej, nej, det är inte aktuellt.
– Om jag flyttar någonstans nästa gång så blir det till finska Lappland där jag har ett hus. Då flyttar jag dit helt och hållet. Jag är där två månader varje vinter och åker skidor. Det är lugnt och skönt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.