Tumble Dust fick biljett till Prix d’Amerique!

128

image-9

Kusken Björn Goop och tränaren Tomas Malmqvist kramas efter segern i Criterium Continental.Foto av Scoopdyga

Tomas Malmqvist stjärnor chockade Frankrike.
Tumble Dust etta och Backfire trea i Criterium Continental.
Vinnaren är klar för Prix d’Amerique!
– Jag vill naturligtvis vara med där. Det är en chans i livet, är hästen okej så är vi med, sa Jägersrotränaren.

På förhand handlade det mesta om franske storfavoriten Aladin d’Ecajeul. Men när krutröken skingrats på Vincennes i Paris var det blågult i topp sedan Björn Goop lotsat Tomas Malmqvist-tränade Tuble Dust först i mål efter en drömstyrning. Stallkamraten Backfire fick sen lucka invändigt och var knappt slagen som trea.
De svenska toppkuskarna Erik Adielsson och Björn Goop var minst sagt på tårna och duon körde varsitt drömlopp på Vincennes i fyraåringsloppet som ger en friplats i Prix d’Amerique.
17 ekipage gjorde upp om den knappa miljonen kronor i förstapris och direkt i starten var de svenska kuskarna alerta. Erik Adielsson tog ledningen med Backfire och släppte sedan till Björn Goop och Tumble Dust, som sin tur släppte till Gabriele Gelormini och Amiral Sacha.

Trehästarsduell
Aladin d’Ecajeul hamnade på vingel i tredjespår och fick sedan ett tungt lopp utvändigt ledaren och in på upploppet steg hoppet om en blågul skrällseger. Björn Goop kom loss från rygg ledaren tidigt in på upploppet och senare fick även Erik Adielsson fritt invändigt bakom Backfire. Det blev en läcker trehästarsduell där målfotot visade att Tuble Dust var först över mållinjen, Amiral Sacha tvåa och Backfire trea. Aladin d’Ecajeul fick nöja sig med fjärdepriset en bit bakom.
– Helt otroligt! Det är fantastiskt kul att det lyckas när man provar nått annorlunda. Jag trodde på mina hästar, men sen att få den här utdelningen det kunde man bara drömma om, sa Tomas Malmqvist.
Vad händer nu?
– Först ska vi såklart ta hand om hästarna, men sen får vi försöka fira på något sätt i kväll här i Paris. Även om jag gissar att vi är många som kommer att vara trötta när spänningen släpper.
Segertiden på Tumble Dust blev 1.10,7 över distansen 2 100 meter, autostart och förstapriset var 974 872 kronor. Totalt i karriären har Tumble Dust tjänat drygt 4,6 miljoner kronor. Den tidigare största segern kom sista augusti då hingsten vann det danska travderbyt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.