”Tur att det inte började brinna på natten”

32

erikssund

Peter G Normans hus på anrika Erikssund blev snabbt övertänt.
Eldsvådan spred sig fort i blåsten och travtränarens villa totalförstördes.
– Det är jobbigt, man har ju hela ens liv i huset. Men ingen har kommit till skada som tur är och man får vara glad att det inte hände på natten, säger Peter G Norman.

Larmet om storbranden på Erikssund i Sigtuna inkom till räddningstjänsten klockan 15.22 på tisdagen. Enligt unt.se var ett tiotal enheter från bland annat Bålsta, Knivsta och Märsta på plats och bekämpade branden. Röken från branden var synlig över ett stort område.
– Vi var i stallet som ligger några hundra meter därifrån och jobbade. Jag var nere och hämtade posten och såg att det rök bakom skogen. Jag skyndade tillbaka och trodde att det var stallet som brann. Men när jag kom närmare såg jag att det var mitt hus som var övertänt, berättar Peter G Norman.
– Det var helt sjukt att se sitt hem brinna. Jag trodde inte det var sant och jag såg direkt att det var chanslöst att göra något. Räddningsstjänsten håller på med eftersläckningsarbetet och de gjorde allt för att begränsa branden. Det blåste väldigt hårt och det var därför huset blev övertänt så snabbt. Men det blåste åt andra hållet så det var ingen fara för stallet och hästarna.

”Tror det har börjat på övervåningen”
– Det mesta är släckt nu och det är bara som ett skal som står kvar av huset. Vi byggde det för tio år sedan och byggde det själva. Man får vara glad att ingen var hemma och att ingen har kommit till skada. Man tror att branden har börjat på övervåningen där båda döttrarna har sina sovrum. Så man är bara glad att det inte hände på natten, säger Norman.
Solvalla-tränaren skulle ha tävlat inom V64 i Eskilstuna under tisdagskvällen men har valt att avstå och andra kuskar kör Normans hästar.

Föregående artikel”Halva huset har brunnit upp”
Nästa artikel”Känner för den – ett kul drag”