Två heta V86-chanser för Reijo Liljendahl

115

reijo v86

Reijo Liljendahl kan ta en V86-dubbel på onsdagen. Foto av Kanal 75

Reijo Liljendahl kan vara tränaren att luta sig mot när onsdagens V86-system ska knåpas ihop.
I Pedro Bi och Nadal Broline har han två heta segerchanser.

Reijo Liljendahl har inlett året starkt och räknat in fem segrar till stallet på ett 30-tal starter. På onsdagen kan den statistiken bättras på ytterligare. V86-omgången delas mellan Solvalla och Jägersro och det är på huvudstadsbanan som Liljendahl selar ut sin heta duo. Först ut är Pedro Bi som startar från spår tre bakom startbilen över kort distans. Hästen kommer närmast från en fjärdeplats i V75.
– Han är inte som bäst när det inte fäster riktigt under fötterna men han gick helt okej på det svårsprungna underlaget. Jag tror att han kommer att prestera ännu bättre på Solvallas bana, säger Reijo Liljendahl.
– Han känns fin i jobben och jag tycker att han är som vassast över kort distans. Spåret är bra och jag tror nog att han är en av dem som kan vinna.
Pedro Bi har tävlat med skor på hovarna i sina senaste starter men om banunderlaget tillåter är det mycket troligt att hästen tävlar barfota den här gången.
– Han är lite bättre på barfotabalans.
Från innerspår i samma lopp startar Liljendahl Deal Or No Deal.
– Hon har ingen riktig form. Utgångsläget är fint och vi får hoppas på en slant.

Tillräckligt stark och vältränad
I den fjärde V86-avdelningen är det dags för segervane Nadal Broline. Han har gjort åtta starter så här långt och fem gånger har han fått vända upp för segerdefilering.
– Han är helt enkelt en bra häst som utvecklas hela tiden. Hur långt han kan utvecklas är svårt att säga men han gör det bra.
Senast vann Nadal Broline knappt men säkert från ledningen. Den här gången startar han från spår sju bakom bilen över 2 640 meter.
– Han var väl inte riktigt gynnad av det lösa underlaget i Örebro senast men man ska inte gnälla för mycket. Det är svåra banor så här års. Han känns fin i jobben och allt verkar bra med honom.
– Utgångsläget är dåligt men han är bra för klassen. Att det är lång distans för första gången är inget problem. Han är stark nog och väldtränad så han duger.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.