Två segrar på två starter för Definitif Launcher

49

Två segrar på två starter för Definitif Launcher

Två segrar på två starter.
Definitif Launcher har inlett på bästa sätt för sin nye tränare Leif Witasp.
På onsdagen kan segertåget tuffa vidare när hästen startar i V86 på Solvalla.
– Så här långt har allt fallit på plats, säger Rättviktränaren.

Fyraårige hingsten Definitif Launcher (V86-6) kom från seger och hade totalt vunnit två av elva lopp när han steg in genom stalldörrarna hos Leif Witasp i början av oktober.
– Att hästen kom hit beror på att en kille härifrån som heter Anders Pethrus och som har haft häst hos mig i omgångar köpte in sig i hästen. Han ville flytta den till mig och det fick han tydligen, säger Leif Witasp och skrattar.
Två starter senare har hästen dubblat sin segerskörd. Näst senast mosade han konkurrenterna från positionen utvändigt om ledaren och senast höll han undan till säker seger från ledningen.
– Han kom i bra författning och jag har hittat två bra lopp åt honom och han har haft bra spår också. Det är en fin häst, stark och rejäl på alla sätt och vis, men man måste påminna honom för han gör inte så mycket själv. Men jag tycker ändå att han har gått undan på bra sätt i de här två starterna.

”Väldigt nöjd med honom”
Även den här gången hade Definitif Launcher tur med spårlottningen. Precis som senast startar han från spår tre bakom bilen och Leif Witasp åker inte till Solvalla utan förhoppningar.
– Det klart att man måste ha förhoppningar med en häst som står med tre raka. Han känns stark och fin i träningen och jag är väldigt nöjd med honom för dagen. Det ska bli intressant att se vad han kan prestera framöver den här hästen.
Senast klev Definitif Launcher iväg skapligt bakom startbilen men han kunde inte svara ett par konkurrenter som öppna snabbt utifrån. Därmed fick han inleda som första häst i andraspår innan Leif Witasp körde till ledningen i andra kurvan.
– Han är medelsnabb från start och jag tror inte att vi kommer vara med och köra om ledningen. Men vi kan få ett bra lopp och den här gången kommer jag sätta på honom ett norskt huvudlag för att se om det kan få honom att ta i lite mer. Annars går han som han har gjort vid de här två segrarna, vinterskodd med brodd.

Hur tycker du att spelarna ska behandla honom?
– Han måste med på kupongen.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.