Två skrällchanser för hemmatränaren

24

hemmabana v75

Fredrik Pedersen har två hästar till start inom V75 på hemmaplan.
Rommetränaren var gäst i V65 Direkt på fredagen och lät optimistisk inför lördagen.

Först ut av Fredrik Pedersens hästar är Wojtyla Gene (V75-1) som för tredje starten i rad startar från bakspår. Senast blev det ett fjärdepris i Bollnäs och gången före ett andrapris på Solvalla.
– Hästen är bra. Han har varit bra en längre tid och blivit allt mer stabil sedan vi satte på honom ett helstängt huvudlag. Jag tycker att han är en av dem som räknas. Om inte Örjan Kihlström får fuska bort för mycket med favoriten…då är vi med, säger Fredrik Pedersen.
Wojtyla Gene har startat tolv gånger över lång distans utan att vinna. Nu är det 2 640 meter och dessutom voltstart som hästen tidigare haft problem med.
– Han har gjort väldigt många starter utan att vinna totalt sätt den här hästen. Han har en förmåga att krångla till det för sig. Han är bra, men han har varit hopplöst osäker emellanåt. Men det känns lite grann som att vi hittat rätt med det helstängda huvudlaget nu.
– Han var helt hopplös i voltstart en period, men jag tycker att han blivit allt mer stabil.
Ingen galopprisk som oroar?
– Nej, normalt sett inte. Man kan inte säga att det inte är galopprisk med den här hästen, men som han uppträtt på slutet känner jag mig ganska trygg.
Fredrik Pedersen kommer att göra ett par ändringar till den här starten jämfört med senast.
– Det blir samma upplägg som det var på Solvalla för två starter sedan, med jänkarvagn och lite mindre i öronen som han hade då.

Kommer från seger
Även Mr Miles (V75-4) brottas med ett utgångsläge i det bakre ledet i lärlingsloppet.
– Han startade så sent som för en vecka sedan hemma på Romme och gjorde det riktigt bra då. Han har varit jättebra en längre tid den här hästen, men haft lite oflax med loppen till och från.
– Nu fick han vinna. Det var inte stentufft motstånd men han gjorde det rejält. Han vart utstött och jag var tvungen att gå på i tredjespår redan varvet kvar och blev kvar där resten av loppet. Men han gick ifrån i väldigt enkel stil till slut. Det var bra för hans humör också. I det här gänget är det klart att han behöver lite mera hjälp. Men hästen är väldigt bra i ordning och får han sitta still till 300-400 meter kvar, då är det ingen som går säker.
Hur påverkar det att han måste gå med skor?
– Inte så mycket. Visst, de två lopp han vunnit i år har han gått barfota runt om bägge gångerna, men han är inte så känslig. Jag tror att det är mer minus på andra hästar, säger Fredrik Pedersen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.