”Två tjejer kom in och började gråta”

24

Han fixade alla rätt på V86 för en vecka sedan – och spelade in 1,5 miljoner på Top 7 i lördags.

Då fick Tomas Holmström den oväntade reaktionen från två kunder.

– Två tjejer kom in i butiken och började gråta, säger han och passar på att ge tipsen inför kvällens V86-tävlingar.

Under 2016 gjorde Ica Maxi i Visby succé på sina andelsspel på spelformerna V86 och V75.

För ett år sedan spelade de in 1,4 miljoner kronor på V86.

– Det känns riktigt bra, sa spelansvarige Aris Dimitriadis till Trav365 då.

Mannen bakom en stor del av vinsterna: Tomas Holmström. Totalt spelade butiken in 12,5 miljoner kronor under fjolåret.

Och 2017 inleddes på samma sätt som 2016 – med en storvinst.

Förra onsdagen satte butiken alla rätt på V86 – och i lördags spelade de in 1,5 miljoner kronor på Top 7 fördelat på 28 andelar, 52 000 kronor per andel.

– Det smittar av sig och det är jättemånga som har hört av sig, men det ställer ju lite krav. Nu tror alla att jag ska sätta den igen, säger Tomas och skrattar.

”Svider lite…”

Till lördagens Top 7 gjorde Tomas två andelsspel. Ett som kostade 50 kronor (som gav miljonvinsten) och ett system för 100 kronor. Tomas valde att köpa tre andelar till systemet för 100 kronor.

– Det svider ju lite, men i det här fallet är det så enkelt att glädjas med kunderna. Man blir så varm i hjärtat av reaktionerna.

Och apropå reaktioner. Under tisdagen fick Tomas en något oväntad reaktion från två kvinnliga kunder som kom in i butiken.

– De hade varit med på en varsin andel men hade ingen aning om att de vunnit. De trodde inte det var sant när de fick reda på det. De började gråta och det var imma på glasögonen, säger han.

”Tror det kan gå”

I kväll siktar spelgeniet på att få alla rätt igen på V86. Tävlingarna saxas mellan Bergsåker och Solvalla och en ensam vinnare kan ta hem 14 miljoner kronor. Tipset från Tomas: håll koll på vädret.

– Vad hinner stormen att göra, blir det snö, eller snöblandat regn? Det blir viktigt att hålla koll på hur banunderlaget blir. Sen tycker jag inte favoriterna vi har i kväll ser så jäkla bra ut.

Trots att Tomas inte tycker favoriter ser alltför starka ut kan han inte bortse från storfavoriten 7 Narold Vox i V86-5, som ett givet spikförslag.

– Motståndet känns billigare än vad han mött tidigare. De andra har respekt för hästen och både distans och underlag talar för hästen, säger han och tipsar även om 2 Loke Survive i V86-6 som spik nummer två.

– Jag har sett hästen och den hade haft chans att vinna senast om den inte felade i ledningen. Jag förstår att ettan (Saint Patrick) i loppet är bra, men jag tror det kan gå.

”Hur firar man en onsdagkväll?”

För att lyckas bli ensam vinnare i landet krävs det givetvis skrällar på kupongen. Tomas hittar sin i den sjunde avdelningen.

– 10 Annabelle Dimanche i V86-7, spelad till sju procent just nu. Den har varit ute på V75 tidigare och haft en jäkla otur. Jag tror att storfavoriten 1 Angel Rain kan hamna lite i maskinen från spår ett.

Om ni skulle bli ensamma vinnare i kväll, hur skulle ni fira?

– Oj. Hur firar man i Visby en onsdagkväll? Vi vet ju inte om vi blir ensamma förrän vid tio i kväll, så vi får nog ringa till någon restaurang och be dem hålla öppet lite längre.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Två tjejer kom in och började gråta”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.