Tvivlar & Gråter….Gråter & Tvivlar….

931

Är så fruktansvärt kapad vid fotknölarna…Det som inte får hända har hänt… Jag som är Uppfödare i liten skala har förlorat min Framtid…. min drömhäst Marriage Material har under sin vistelse på Alebäcks Stuteri i Lidköping fått en spark i huvudet, som då krossat hennes pannben… Man hittade henne liggandes i hagen död…

n

MM var en väldigt mild och snäll häst, det gällde både folk & fä… En sån som höll uppsikt och tog hand om föl och unghästar.  Alltid glad och träningsvillig… en riktig kompis som vi ville ha kvar länge….

När vi bestämde oss för att betäcka med Lindy Lane, Jag och min Ex-Make, så var jag närmast manisk i önskan om ett stoföl…och det kom…namnet var klart redan innan betäckning…Fölningen gick som på räls och oj, vad vacker hon var…..

MM tränade väldigt bra som 2-åring, men vi valde att vänta tills hon var 3 med att starta. Med facit i hand skulle vi inte gjort så. Hon fastnade i hagen med höger framben tidigt på året, som 3-åring,  och sedan dess har det krånglat med samtliga leder i det benet. Därför tog jag ett beslut i höstas, att om inget drastiskt skulle inträffa så skulle hon betäckas som 5-åring. Valet föll på Chocolatier och tanken var att träna igång henne efter den vilan som hon då skulle ges… Hon är den värsta travare jag haft…Dansade bara fram, men med det obligatoriska häxet, med frambenet, blodmask och infektioner…

Nu blir det ju inget av med det…och det var fruktansvärt tungt att idag se alla hennes Walsh-grejjor hängandes i selkammaren…Krokarna kommer att hänga tomma tills Lillan ska ha saker där… Huvva tårarna bara rinner på mig…konstant och det känns som att jag bara vill somna och slippa vakna igen…Orkar faktiskt inte med det här… Älskade henne Redigt…Äldste sonen med som oxå sörjer…på sitt sätt…alltså inte mitt tårsprutande… Yngste sonen har jag inte pratat med än…men det kommer jag att ha gjort innan denna blogg ”Postas”.

Känner mig faktiskt Orkeslös, Bitter och Drabbad …. Så är det… Det är en tragisk olycka, men det hjälper inte mig…jag undrar ju likväl…Var verkligen alla hästar oskodda… Känns svårt att tro när skallbenet var krossat… 

Trots elände så går ju livet vidare… Bright Corner gick jobb idag och hon var riktigt bra , så det blir debut i Boden den 17:e, i ett 3-åringslopp med 50.000 i förstapris. Antar att det är ett koppel med välvässade pållar som ska ut, men min har en j*kla LöpSkalle så en slant känns inte alls som för höga förväntningar…

Angela Corner ska ut i Lycksele på fredag…den 13:e… det datum som jag hade bestämt mig för att aldrig mer starta en häst… Har verkligen vart drabbad den dagen… Minns en dag på Umåker , då jag hade 3 favoriter till start Hjelset Storm, Hawk Hornline och Highlight Lee..Kan säga som så…dom har nog inte slutat galoppera än:///

Nåväl tillbaka till Angela… Hon känns strålande bra igen, ryggonda är nästan helt borta, och nu blir det ordentligt med massage fram till start… Om Angela & Stefan Edin kommer iväg på ett bra sätt så kommer dom att spetsa…Blir en intressant dag må jag säga… Jag hoppas ju naturligtvis att hon ska vara lite bättre än i Hoting…& Där var hon bra *Kaxig*

Van Gogh svek i Lycksele på många sätt…sprang bara ordentligt sista 100 metrarna och var för första gången i sitt 7-åriga liv vrång…ordentligt vrång… Nåväl, sista slanten tog han med hem *Tackar* & Nu är han dels behandlad i Rygg, Bog & Nacke av Håkan Lundell… Har en Proffsig Dressyrryttarinna som heter Malin Eriksson som hjälper mig att rida honom korrekt och riktigt… Efter 4 gånger så ser han ut som en DressyrHäst för den högre skolan…shit vilken utstrålning han har…Goggen <3 . Blir till att träna på lite till och testa igen i slutet av månaden… Hoppas att han kan göra sig själv rättvisa då…

Ni ser… försöker att se framåt, även om man mitt i sorgen mest bara ser bakåt och minns… MM..Go´Tjejjen min <3 .. Men det är tillåtet…både att Minnas , gråta och vårda minnet av det man har kärt… Så  är det och så blir det…

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV86 Visby 11 Juli 2012
Nästa artikel97-årig travkusk vann i USA

8 KOMMENTARER

 1. nämen fy så hemskt, beklagar 🙁
  jag hade ju sen förut bestämt att din otur är slut!!
  lycka till imorgon, vi ses i Ly!

 2. Det här är så fruktansvärt Onödigt, Vansinnigt och oerhört Ledsamt. Känner så mycket med dig/er i denna stund. Livet går alltid vidare men Drömhästar växer inte på träd. Fan också, får man säga så?
  Styrkekramar till dig och som du kämpar Catarina så kommer du att få utdelning. Om än jag kan förstå att allt känns som skit just nu. Ge inte upp.

  //Kicki

 3. Men så mycke j*kulskt, å Trist…..läser ju hela bloggen, trots lessamheterna så andas Du positiva saker åxå,,,,,Kom igen bara,,,, börja med Ly på fredag,,,,,, bry dig inte om dag å datum, en skröna bara…..
  / Bie

 4. Älskade SIS <3 jag lider så med dig. Det är fruktansvärt med allt som drabbat dig, men jag hoppas verkligen att det vänder nu. På fredag kommer det att gå lysande :-)! En annan är ju född fredag den 13:e 😉 så därför är det hädanefter en tur dag för dig med ;-)!!! Sänder dig alla styrkekramar som finns i hela världen <3 <3 <3

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.