Tystade tvivlarna – med nytt SM-guld

25

Många tvivlade på formen – och tränaren Gunnar Melander valde att inte ge några tv-intervjuer inför SM-loppet.

Svaret: seger med Månprinsen A.M. i Svenskt Mästerskap – för fjärde gången.

– Det är klart att det är en av de största segrarna eftersom det varit lite halvdant i år. Skönt att kunna visa att gubben kan än, sa Gunnar Melander.

LÄS OCKSÅ JUST NU: Följ V75 – direkt med Trav365  

Tre år i rad vann kallblodsstjärnan Månprinsen A.M. Svenskt Mästerskap. I fjol snuvade Jörgen Westholm och Odin Tabac duon på titeln.

Inför dagens SM-lopp på V75-3 på Bergsåker över 2 640 meter, var Månprinsen A.M. spelad till favorit före just Odin Tabac, trots att formen varit sviktande för ”Prinsen”.

Inför start valde tränare och kusken Gunnar Melander att nobba tv-intervjuer om läget med hästen – för att fokusera hundraprocentigt inför starten.

”Mår jättebra”

När starten väl gick för loppet gick allt Jörgen Westholms väg med regerande mästaren Odin Tabac. Han kunde enkelt ta ledningen och körde på i ett lugnt tempo.

Med 750 meter kvar av loppet ryckte Odin Tabac och Månprinsen A.M. ifrån det övriga fältet och de låg sida vid sida ut i sista kurvan. Då knäckte Månprinsen A.M. fjolårsvinnaren och kunde ta hem loppet för fjärde gången.

Efter segern var det en lättad segertränare och kusk Gunnar Melander.

– Jag mår jättebra, det är väldigt roligt att visa upp en häst i den här författningen. Det var en skön känsla och han vann bara utan vidare. Vi har ju laddat för det här, sa Gunnar Melander i TV12 och fortsatte i vinnarcirkeln.

”Har mycket kvar”

– Det var en skön känsla med 500 meter kvar, att ha fulla händer och bara kunna sitta och titta, sa Melander och skickade en liten passning till de som tvivlat på hästen.

– Det har ju sagts att han har dålig form, ja nästan att han är slut. Nu visade han att det är mycket kvar, han är pigg och glad. Vi kommer hänga med länge. Det är klart att det här är en av de största segrarna eftersom det varit lite halvdant i år. Men det är skönt att visa att gubben kan än, sa han och skrattade.

Segern var Månprinsen A.M.:s fjärde i SM och Gunnar Melanders 14:e guld som tränare.

Tvåa i mål slutade Odin Tabac, och Jörgen Westholm valde att hylla segraren.

– Det var väl en rättfärdig vinnare. Han (Månprinsen A.M.) är bättre än oss när han är bra.

Trea i mål slutade Alfie med Jennifer Tillman i sulkyn. Segern i Svenskt Mästerskap gav 250 000 kronor.

LÄS OCKSÅ JUST NU: Följ V75 – direkt med Trav365  

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.