Ulf Stenströmer har laddat inför V75 Mantorp

28

ulf stenströmer

Det finns goda år och det finns mindre goda år.
Ulf Stenströmer tar ny sats med ett färre antal hästar efter succéåret i fjol och hoppas vara med och ta för sig stort av kakan i helgens V75-omgång på Mantorptravet.
– I år blir det svårt att göra sig gällande hela tiden på V75 – men nu är hästarna i alla fall där vi vill ha dem igen, säger Axevallatränaren.

Tappet av Your Highness till Frankrike och förlusten av andra hästar i slutet av fjolåret har gjort att Ulf Stenströmer fått sätta sig ner och revidera målsättningen inför den här säsongen.
2015 blev det drygt tio miljoner inkört till stallet, nio året dessförinnan.
Med runt 30-35 färre hästar i träning jämfört med för ett halvår sedan har han kommit fram till att någonstans runt fem-sex miljoner kronor inkört är en rimlig målsättning i år.
– Även om det så klart inte ser lika ljust ut som det gjorde förra året, har vi några fina hästar som vi tror på. Men håller vi oss runt hälften så mycket inkört får vi vara nöjda. Förra året blev det tio miljoner med hästar som under en period fick svårt att bära de pengarna, och då valde några av ägarna att flytta dem till andra tränare, säger han.
Axevallatränaren ruskar av sig och jobbar på men medger att han kunde varit utan främst tappet av Your Highness.
Stallets stjärna var ett av Europas bästa ston i Stenströmers regi. Hos franske tränaren Fabrice Souloy har Your Highness blommat ut till en världsstjärna.
– Det var ett hårt slag att bli av med henne naturligtvis. Att det gått så bra för henne är jag inte chockad över, säger Stenströmer.
Och lägger till:
– Men vi får plocka fram någon ny stjärna – det brukar vi ju klara av.

Färsk V75-seger
Stallet har en färsk V75-seger från söndagen som lyser i formraden. New Muscle Ås vann ett 100 000-kronorslopp med Björn Goop på Solvalla och även om det inte var ett V75-lopp för hans klass, måste det ses som ett formbevis.
– Ja, det var vår vinnare under den här kanonhelgen. Han vann ju lätt och det är en häst under fin utveckling. Ändå tycket jag att han faktiskt var lite bättre i starten innan i Köpenhamn. Det var samma med Donato E. som inte nådde upp till sin vanliga standard i klass II-finalen på lördagen. Det kostar lite att vara med de där storhelgerna och det är sällan hästarna kommer helt omärkta ur tävlingar som exempelvis den på Charlottenlund.
På lördag är det V75 i Mantorp. 8 Pampalo (V75-5 ) var en av finalisterna i Kungapokalen på Åby i den senaste starten men nu blev läget riktigt surt tillsammans med Björn Goop…
– Det var Pampalo vi hade störst förväntningar på inför den här tävlingsdagen och naturligtvis måste jag fortsätta att tro lite på trots det här spåret. Han hoppade bort en tredje-fjärdelats i Kungapokalen och jämför man med lördagen är det ju inte alls lika hårt. Så med ett bättre spår så…
Hur ska spelarna tänka när det gäller honom nu?
– Även om jag inte kan förvänta mig någon seger så måste jag i alla fall ha bra förväntningar på honom på lördag. Det är en flyfotad häst, så jag gissar väl att Björn kommer att köra framåt och inte backa med honom. Han är väldigt, väldigt startsnabb – så vi måste testa.Vi ändrar inget.
Greenleaf Slim (V75-3) är en annan med ett dåligt läge. Ett sjundespår i guld där han stöter på Spring Erom. Chansen?
– Det är tufft att rå på Spring Erom och nån ytterligare i loppet som är bra – men jag blir inte förvånad om han är bland de tre. Han såg grym ut senast och hade varit minst tvåa med ett offensivt upplägg på Solvalla den gången. Han är precis där han ska vara nu och är lika bra som han var för ett år sedan.
I klass I-försöket på Mantorp (V75-1) har du Sir Corneliani till start. Ett springspår och Björn Goop sitter upp.
– Jag var inte påläst när en tidning ringde, sa att jag inte var nöjd med sjundespåret eftersom jag ett förvirrat tag fick för mig att det var bilstart. Men… jättenöjd med spåret och som jag ser det är det han och Pampalo som kan vinna sina lopp på lördag. Jag hoppas spets och slut där – men det är det säkert andra som tänker i det loppet också. Hästen känns jättefin efter senast då han spurtade bäst av alla. Goop från springen är nog inte ”fel” det heller, säger Ulf Stenströmer, tränaren som kavlar upp för att komma igen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelReadly Express i årsdebut på V75
Nästa artikelDags för Cool Keeper på V86?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.