Uncle Lasse kanonfin inför V86

29

uncle lasse

I onsdagens V86-omgång på Solvalla genrepar några av landets bästa fyraåringar inför Sprintermästaren.
Stefan Melander startar sin stjärna Uncle Lasse som har imponerat stort.
– Han känns kanonfin och jag är jättenöjd med hästen. Han är grymt bra, säger Melander.

V86 är tillbaka på Solvalla på onsdag innan sommarturnén fortsätter ute i landet några veckor till. I Solvallaserien för fyraåringar startar flera topphästar med Uncle Lasse och Heavy Sound i spetsen. För flera av deltagarna är loppet något av ett genrep inför Sprintermästaren i Halmstad nästkommande torsdag.
– Jo, så är det väl tänkt men vi tar ett lopp i taget först. Planen är i alla fall att vi ska köra med Uncle Lasse, Cruzado dela Noche och French Laundry i Halmstad. Däremot så är inte Divisionist anmäld till Sprintermästaren, säger Stefan ”Tarzan” Melander.

”Snubblade bakom bilen”
Uncle Lasse är född i USA där han gjorde succé för sin tränare Jimmy Takter. Den merittyngde stjärntravaren såldes till Stefan Melander och han har fortsatt att glänsa och vara framgångsrik även för sin nye tränare. Hästen, som har sprungit in 7,5 miljoner kronor, började med två raka segrar på svensk mark innan han galopperade bort sig som storfavorit i Kungapokalen.
– Jag brukar inte använda ordet otur när det gäller Melanders hästar men det var ju verkligen oturligt att han snubblade på vägen upp till bilen i Kungapokalen. Det är sådant som kan hända men som väl är händer det inte så ofta. Örjan var i alla fall nöjd med hur hästen kändes och det var han även i senaste starten, säger Melander.

”Ruggig avslutning senast”
Uncle Lasses senaste start var i Fyraåringseliten under elitloppssöndagen. Han satt då en bit ner i kön men spurtade strålande till andraplatsen, knappt slagen av ledande Pinkman.
– Det var en ruggig avslutning han kom med och hästen var för jäkla fin. Han gick ett otroligt bra lopp och hästen är grymt bra, det bara är så. Han gick jobb senast i söndags, bara ett lugnt jobb men han verkar kanonfin. Vi kör inte så fort eller hårt med våra hästar, vi tränar som Åke Svanstedt gör. Jag är i alla fall jättenöjd med Uncle Lasse, fortsätter Tarzan.
Och tillägger:
– För att ha gått så hårda lopp i USA känns han fantastiskt fin. Det är en ganska komplett häst och jag är nöjd med att han gick så bra på tvåtusen meter för mig.

”Det ser bra ut”
I V86-5 startar Uncle Lasse från spår två bakom bilen och körs av Örjan Kihlström. Tränare Melander är optimistisk på förhand gällande chanserna.
– Han har ett bra läge och är snabb ut. Så jag har faktiskt ingenting att gnälla över. Det ser bra ut för hans del och han har alltid chans. Det är ju bara att titta på hans meriter som han har gjort tidigare. Nu snubblade han sig i galopp i Kungapokalen men tog två raka innan det och var jättebra som tvåa senast från bakspår. Det blir inga ändringar utan skor runt om igen.

”Han har verkligen utvecklats”
Stefan Melander har även med Divisionist i samma lopp från spår tre. Hästen har gått mycket bra på slutet, vann för tre starter sedan och var därefter trea i Fyraåringseliten bakom Pinkman och Uncle Lasse. Senast tog han en andraplats i Norge bakom stallkamraten Cruzado dela Noche.
– Divisionist är en mycket trevlig häst och jag hade såklart inte köpt honom om jag inte hade trott på honom. I USA slapp han att möta de bästa hästarna några gånger vilket jag tror var bra att han inte behövde gå så hårt. Han har verkligen utvecklats i år och varit jättefin på slutet. Formen är på topp men normalt sett får han svårt mot Uncle Lasse. Jag vill inte säga något negativt men han kan vara lite svårbedömd över distansen. Jag tror inte att 2100 meter är någon fara men jag tror ändå att han är bäst över sprinterdistans, säger Stefan Melander.

”Är ingen iskall häst – inte avsågad”
Du har ytterligare ett gäng hästar till start inom V86. Är det någon eller några som du vill framhålla lite extra?
– Avatar Accelerator (V86-4) är inte alls någon tokig häst. Han är faktiskt ganska bra i ordning men det har strulat hela tiden och det blev ett struligt lopp senast. Hästen är i alla fall bättre än de 93 000 kronor han har kutat in och borde kunna klara sig många steg upp till. Han känns fin men raden är bedrövlig. Det är ingen iskall häst och han behöver inte vara avsågad. Vi kör barfota runt om igen.
– I övrigt så tycker jag att Ski To The Max (V86-7) är bra igång och har ett fint läge och passande kort distans. Hon har inte haft något vettigt lopp på länge men det har hon här. Jag rankar henne högre än Ruby Trap och hon är inte helt borta.

Årjäng nästa för Nuncio
Till sist; hur är läget med Nuncio efter andraplatsen i Oslo Grand Prix?
– Nuncio fick gå tuffa lopp, först två gånger i Elitloppet och sedan i Oslo. Men han har tagit dem bra och gick ju kanonbra även i Oslo. Han har bara tränat lugnt efteråt men verkar fortsatt fin så jag har inget att gnälla över där heller. Om allt är fortsatt bra så siktar vi på Årjängs Stora Sprinterlopp nästa gång, säger Stefan Melander.

Föregående artikelLyckad halsoperation för Derbytvåan
Nästa artikelNuncio till Årjäng i Juli?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.