Uncle Peter snabbast i världen!

230

uncle_peter

Världsrekord – 1.08,7.
Fyraårige Uncle Peter och elitloppstvåan Arch Madness bjöd på en historisk fartfest under stortävlingarna på Pocono Downs natten till söndag svensk tid.
Aldrig har det travats så snabbt på en tusenmetersbana som på Pocono Downs i Pennsylvania denna ljumma sommarkväll.
Brian Sears satt upp bakom dubble elitloppstvåan Arch Madness och hade uppenbarligen bestämt sig för att återta det världsrekord som ekipaget erövrade på samma bana 2010.
Ett rekord som i fjol sänktes till 1.08,9 av treårige Googoo Gaagaa på just Pocono Downs och senare tangerades av Commander Crowe i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.
Och visst var Arch Madness redo för världsrekord, problemet för Sears var att det även gällde en annan häst i fältet.
Jimmy Takters fyraåring Uncle Peter klistrade sig fast i rygg medan Arch Madness eldade på täten. Första quartern (402,3 meter) travades på ursinniga 1.05,6 innan farten sänktes till 1.08,4 efter halva distansen. Då ökade Sears igen via en quarter på 1.07,6 för att skaka av sig sin förföljare, men till ingen nytta.
Loppets avslutning tillhörde nämligen Uncle Peter som lyftes ut till angrepp vid ingången till upploppet av David Miller och kort före mål slog klorna i den heroiske ledaren.
Båda hästarna kom i mål på kilometertiden 1.08,7/1 609 meter autostart och som loppets vinnare är det Uncle Peter som numera kan titulera sig världsrekordhållare på tusenmetersbana.

Ägs av svenskar
Förutom sin tränare så finns det mer svenskanknytning i fyraåringen som delägs av storhästägarna Bengt Ågerup och Göran Falk, något som kanske kan öppna möjligheter att få se världens snabbaste travare på svensk mark i framtiden.
För Jimmy Takter blev lyckan total eftersom hans treåring Corky tog hem kvällens huvudlopp för travarna, Earl Beal Jr Memorial med ett förstapris på cirka 1,7 miljoner kronor.

Robin Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.