Untersteiner show på Mantorp

81

image

Peter och Johan Untersteiner fortsätter att göra succé på travbanorna.
Under måndagskvällen vann duon sex lopp i Mantorp i olika konstellationer, varav fyra inom V64-spelet.

Peter Untersteiner passerar snart tio miljoner kronor i inkörda pengar under det här året. Det blev nya framgångar i Mantorp där stallet bokförde sig för fyra tränarsegrar. Peter vann själv tre av loppen, vilka alla tre kom inom V64. Han inledde med att vinna ett försök till Mantorpsloppet enkelt med Search Launcher för att kort senare styra in Roses Glory till en smått överlägsen seger från spets i ett försök till Sikta mot stjärnorna. Samma segerrecept använde han i loppet efter med Filippa Hall och då hade sonen Johan inlett V64 genom att vinna med Marcus Lindgren-tränade Namale Kronos i det första försöket till Mantorpsloppet.

Vann även finalen
I finalen senare under kvällen hade stall Untersteiner med två hästar och visst blev det seger även där. Perfect Power vann enkelt efter att gästkuskande Kenneth Haugstad serverat hästen en perfekt resa i andra par utvändigt. Loppet startades med linjestart och segertiden blev strålande 1.10,5/1640l. Peter blev själv trea i finalen med Search Launcher.
Som om inte detta var nog så styrde Johan Untersteiner även in Emma Bjerkås-tränade Vice President i lopp tio och fullbordade därmed en synnerligen lyckad afton för succéduon i svensk travsport.

Michael Carlsson

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.