Untersteiners hästar i allvarlig olycka

151

johan untersteiner

Sex bilar, bland annat en ambulans, var på tisdagsmorgonen inblandad i en olycka med två travhästar på rymmen på motorvägen E6 utanför Halmstad.
Två personer fick föras till sjukhus. Båda travhästarna dog.

Det var på travtränaren Johan Untersteiners gård i Holm utanför Halmstad som sex hästar kom lösa från sin hage på tisdagsmorgonen. Två av dem tog sig flera kilometer bort och ut på E6 norr om Halmstad. Där skenade hästarna mot trafiken i södergående körfält.
De mötande bilarna var chanslösa i mörkret och totalt var sex bilar inblandade i olyckan, bland annat en ambulans.
Räddningstjänsten fick klippa upp ambulansen, som kolliderade med hästarna.
– Två personer får föras till Halmstad sjukhus med okända skador. Det handlar om föraren och patienten i ambulansen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst till Hallandsposten.
E6 spärrades av helt i södergående riktning, men klockan 10.10 kom beskedet från Trafikverket att det åter var full framkomlighet på motorvägen.

Fyra hästar oskadda
Travronden har varit i kontakt med travtränaren Johan Untersteiner:
– Förbaskat tråkigt. Tyvärr är det sådant som händer ibland, att hästar kommer lösa. Tyvärr gjorde två hästar många dåliga beslut när de sprang ett antal kilometer från gården och upp på motorvägen. Vi vet inte anledningen till varför hästarna kom lösa från första början.
De två hästarna som dog i olyckan är enligt Travronden det framgångsrika femåriga stoet Catwalk In, som så sent som i november startade på V75, och fyraåriga stoet Brassica Rose. Travronden skriver även att ägarna till hästarna har underrättats.
De övriga fyra hästarna som kom lösa lämnade aldrig gården och klarade sig bra.

Föregående artikelUtspelet: ”Jag har en stenklar”
Nästa artikelLindegren segersugen på V86

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.