Uppvisning av Cleangame

44

Uppvisning av Cleangame

Cleangame hade lekstuga i onsdagens Prix des Cevennes.
Jean Michel Bazire närmast finåkte ifrån flera av vinterns Prix d’Amerique-kandidater i det franska vintermeetingets första lopp.

Jean Michel Bazire var den store tränardominanten under det senaste vintermeetinget och krönte säsongen med att lägga beslag på tre av de fyra främsta placeringarna i Prix d’Amerique.
Onsdagens startskott för de närmaste månadernas travkarneval på Vincennes gav alla indikationer på att det kan bli samma visa i vinter.
Cleangame är i egenskap av valack utesluten från de största löpningarna och hade därför ingen anledning att spara på krutet i onsdagens storlopp.
Trots att ekipaget hängde stora delar av de 2850 meterna i tredjespår såg hästen närmast ut att jogga förbi täthästarna då Bazire satte in stöten i början av upploppet.
Bakom spurtade en annan valack, Balbir, in till andrapriset medan granitstoet Bahia Quesnot visade att hon inte farit illa av resan till VM-loppet i New York genom att lägga beslag på bronset, trots skor på hovarna.
En positiv insats signerade även fjolårets överraskande Prix d’Amerique-tvåa Looking Superb. Den norskägde sexåringen hade aldrig tävlat med skor runt om på Vincennes tidigare, men visade sig hantera det då han från köplats signerade loppets snabbaste sista 500 meter vilket räckte till femtepriset.
Hästen som av många spås bli Bazires vassaste vapen i årets Prix d’Amerique, sexårige Davidson du Pont, kördes åter mycket passivt och inkom som nia.
Segertiden för Cleangame blev 1.12,0 och belöningen drygt 400 000 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelIkväll sparkar vintermeetinget igång på Vincennes
Nästa artikelInför V75: Han är överlägsen i V75:s tränarliga

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.