”Utvecklas hela tiden – svårt att gå emot”

19

Expertens DD-tips – torsdag 14 december

Foto: KANAL75

Sportbladets travexpert Martin Berg tippar Dagens Dubbel.

TRAV14 december 2017 11:01

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Åby, torsdag 14 december.

DD-1

Rankning: 1–3–2–10–7–8–4–5–9–11–6.

Kommentar: Nu är det spetschans för La Diva Rossi. Glöm senaste insatsen. Då var det fel balans på fel bana och det fungerade inte alls. Så formen är bättre än vad de senaste nollorna avslöjar. Kapaciteten likaså. Siktar förstås på ledningen nu och blir inte enkel att passera därifrån.

Näst senast fick Come and Dream segern gratis tack vare en del flyt, men är också van vid tuffa motståndare (Swish Lane, Caddie Lisieux, Xperia Knick, Zahara Goj, Patricia Zaz, ­Cash Crowe, Unique Juni). Var trots allt med i Derbystoet. Startsnabba Beatinathedevil F. är absolut bäst med en fin ryggresa. För då biter det bra till slut. Har uppåtform och det här känns som vettiga förutsättningar. Kan blanda sig i med flyt.

DD-2

Rankning: 6–10–9–2–4–3–7–11–5–8–1–12.

Kommentar: Det är svårt att gå emot Ironman Pellini. ­Fyra vinster, en andraplats och ett tredjepris i årets, och ­karriärens, åtta starter. Trots snabba pengar känns det ­inte som att det är på väg att ta stopp. Hästen utvecklas ­hela ­tiden på ett bra vis och tål nog ett offensivt upplägg om ­kusken väljer det. Givna motbudet är Yankee Sensation. Släppte ledningen tidigt senast men rundade ledaren dryga halvvarvet kvar och gick undan på ett lätt sätt. Utmanar.

DD-systemet 6 rader

DD-1: 1–3–2.

DD-2: 6–10.

Vem tar spets?

DD-1: Från innerspåret ser det förstås rätt så bra ut för La Diva Rossi. Spetschansen är god, men det finns flera hot.

DD-2: Mer öppet än DD-1, men det är förstås högst troligt att Ironman Pellini körs framåt direkt för att ta över tidigt.

! Statistikvinnarna

DD-1: Utrecht Rapid har fyra segrar på 17 försök, vilket ger en segerprocent på 24. Vinst nästan i var fjärde start alltså.

DD-2: Sju gånger har Ironman Pellini startat i Sverige. Det har resulterat i tre vinster. Totalt fyra vinster på åtta starter.

14 december 2017 11:01

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.