V65 Halmstad och lite PdA snack.

145

TRAVDDBLOGGEN

Prix du Bourbonnais gick i mål för några minuter sedan och Texas Charm var det som vann. Han fick överta ledningen från Örjan Kihlström och Solvato. Det blev inget riktigt lopp efter det och Julien Dubois fick styra loppet som han ville och var ganska ohotad sista biten även om Uhlan du Val närmade sig. Solvato blev trea på ett klart bra sätt och får väl anses vara det stora svenska hoppet sedan det blivit klart att Maharajah inte kommer att försvara sin PdA-titel från början av detta året. Med ganska stor sannolikhet är ju även hans karriär över och troligtvis lär han få ägna sig helhjärtat åt att ge liv till nya stjärnor.
Kadett CD gjorde också ett bra lopp och slutade fyra. Vore kul om han fick ett rejält uppsving.
Mycket av fokusen hamnade givetvis på comebackande Ready Cash och efter en resa en bit ner i kön avslutade han fullt dugligt och kan han närma sig den kapacitet och form som han hade när han var som bäst så kan man inte räkna bort honom.
Även Mosaique Face deltog i loppet och där höll det på att gå illa i starten när han stegrade sig och det var nog inte långt borta att tränare och kusk Lutfi Kolgjini åkte ur vagnen. Men han höll sig kvar och Mosaique Face kom iväg och fick en position långt bak på innerspår. Hoppas han kan hitta formen för då kan han definitivt vara med och slåss om de främsta platserna i de tuffa loppen som kommer. Helt klart en häst som duger i PdA fältet när han är på topp.
Spännande PdA-nyhet är ju att Maven (som var med i Elitloppet) ska delta. Den numera Jimmy Takter tränade damen är snart på väg över Atlanten och beräknas starta i slutet av December på fransk mark. Såklart väldigt spännande att se. Jimmy Takter har ju vunnit PdA med Moni Maker så när han nu kommer med ett nytt sto så kommer det naturligtvis att få en del uppmärksamhet, kul!

Jag hoppade över V75 idag och tänkte göra en V65:a istället. Den avgörs på Halmstad och startar 18:25. Jag kommer testa ett halvchanssystem med två Johan Untersteiner spikar. Den första i V65-1 på 9 West Wing. Han gjorde ett bra lopp i sin regidebut för Johan och här finns chansen att han hinner före värsta konkurrenten 4 Asterix Hornline i starten vilket kan vara avgörande för loppet. Två fina hästar som säkert kommer göra upp om det.
Den andra spiken kommer i V65-4 på 1 Spitfire Effe. Känns som läge för spets och slut.
Vi behöver lite skrällar också och jag håller tummarna för att det kan komma någon liten överraskning i avdelningarna två, tre och fem. I avdelning fyra har jag ett kul drag i 2 Hat Trick Kemp som inte alls är så tokig. Kusken Paula Pettersson har varit nöjd med honom i de två senaste loppen och sköter han sig här är han inte avsågad. Det är ju i grunden en rätt så fin häst som har en hel del nerver men som fått tid att bygga upp självförtroende igen. Glöm inte bort honom vid gardering!
I V65-5 håller jag en extra tumme för 2 Baharat som förtjänar en seger men formen är ett frågetecken. Hon har definitivt fart och kapacitet för att slå detta gänget men bara ett garderingsstreck. 9 Barbie Blou tänker jag ta med på mitt system. Bra smygläge och lite form på G. Kan vara farlig att glömma bort.
V65-6 testar jag att låsa med 11 Pin Kronos och 14 Youana, två mycket fartfyllda damer som är vana vid tufft motstånd. De kommer kräva lite hjälp på vägen men är det inte för långt fram när 500-meters pålen passeras på sista varvet så har de varsin sylvass avslutning.

V65-1: 9 West Wing
V65-2: 2,5,6,9,12
V65-3: 1,2,10
V65-4: 1 Spitfire Effe
V65-5: 1,2,6,9
V65-6: 11,14

120 rader/kr

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.