V65 Söndag: Gardera med kryss!

257

kryss

En liten krigare som försöker hänga med.
En tränare och kusk som hade ett ”skräckår” i fjol.
Om det vill sig kan de skrälla ihop på V65 på söndag.

Under 1980 och 1990-talen syntes tränaren och kusken Lars Erixon, eller ”Lasse Kryss” som han kallas, som mest på travbanorna runt om i Sverige. Med championtitlar både på Lindesberg och Örebro var han rejält i hetluften.
Nu för tiden är det en annan tillvaro som gäller för den sympatiske Örebrotränaren.
Med åtta hästar i träning för han en tillvaro långt från travets rampljus.
På söndag hoppas han återigen få gästa vinnarcirkeln, den här gången under Örebros V65-tävlingar, där han har My Account till start i den tredje avdelningen.
Den fyraårige hingsten imponerade näst senast när han stack undan till enkel seger från dödens. Oddset den gången blev fina 19 gånger pengarna och skrällen var ett faktum.
Nu vill Lasse Kryss återigen överraska spelarna.
– Det är tuffare motstånd den här gången och springspåret kan han inte utnyttja fullt ut, trots att han blivit bättre från start. Det blir att slinka ner till en bra position. Men han kämpar alltid hela vägen och vill man han en riktig rysare och skräll ska han tas med på kupongen. Han är rätt liten av sig men försöker alltid hänga med de lite större hästarna, det är en riktig liten krigare det här..
Hur känns hästen i träningen?
– Han är pigg och glad och allt verkar bara bra. Det blev lite tight mellan starterna nu men det tror jag inte ska vara några problem. Senast var det en jäkla bana på Färjestad och den tiden är bara att glömma.
Har du någon koll på motståndet?
– Det verkar finnas några vassa emot. Åke Svanstedt har en på startvolten och från tillägg ser det ut som att det finns någon bra häst. Som jag sa, det är tuffare emot den här gången.
Hur ser framtidsplanerna ut för My Account?
– Det blir att ta ett lopp i taget med den här.
Kan det vara något för spelarna?
– Ja, letar man en riktig rysare ska man ta med honom.

Nära Tusenklubben
Med 982 segrar på meritlistan är det inte långt kvar till Lars Erixon får äntra den förnäma Tusenklubben i Sverige. Han sticker inte under stol med att det är något han kämpar för och som ger honom motivation till att fortsätta.
– Det vore oerhört roligt att få komma upp till den nivån. Tyvärr går det längre och längre tid mellan segrarna. Men det är något att kämpa vidare för.
En häst som kanske kan hjälpa Lars Erixon mot den nivån framöver är Zeb Lie Star. En treåring som enligt Erixon själv verkar besitta fina fartresurser.
Lars Erixon kryssar vidare…

Filip Svensson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.