V75 Åby 12/10-2013 SM

317

V75TIPSET

 

Som ni kanske märkt så har jag inte gjort några tips den senaste tiden och förklaringen är att jag håller på att förbereda lite inför en trolig flytt till Norge i jakt efter jobb och rikedom 🙂 Vet inte just nu hur det kommer att se ut med tipsen framöver och om jag själv kommer vara involverad i dessa men det får tiden utvisa. Mitt råd är att ni håller er uppdaterade här på Alltomtrav.info för här dyker alltid upp matnyttig info både vad gäller tips och nyheter inom den fantastiska travvärlden.
Men idag är det jag som återigen levererar tips till V75 i helgen. När och om mina tips åter dyker upp här är osäkert men allting har sin tid och på ett eller annat sätt kommer jag vara delaktig här även i framtiden 🙂

 

V75 systemet

Jag spelar med två spikar på det större systemet denna veckan och en tredje spik på det mindre. Spik nr. 1 kommer i V75-2 och heter 4 Yield To None. Man hör på tränare Stenströmer att han håller den hästen högt och YTN har för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Visserligen möter han en hel del tuffa motståndare men sköter han sig bara så tror jag Yield To None tar hem detta.
Spik nr. 2 kommer i V75-6 och heter 1 Stormysky. Perfekt läge för honom och Ulf Ohlsson (som dock inte är min favoritkusk, gör mig inte besviken denna gången Uffe ;)) kan lägga upp taktiken hur han vill. Jag tror Stormy är bäst i ryggar och känslan är att Ohlsson släpper till Credit Fayline. Men på Åby finns det dubbla Open Stretch och Stormysky är visslande snabb på kort speed och jag tror han biter av CF till slut.
Spik nr. 3 på det lilla systemet blir 2 Yarrah Boko i V75-7. Han rapporteras vara i bra slag och senast är bara att glömma. Då blev det strul på vägen när Ohlsson och Svanstedt krokade ihop och dessutom var Yarrah nedsatt av en halsinfektion. Frisk nu och jag tror han sitter i spets efter ett varv och sedan blir han svårslagen. Men på det stora systemet så streckar jag en outsider som kan få loppet och även den som kanske är den värsta motståndaren på förhand. 3 On Track Piraten är outsidern och 10 Orecchietti är värsta motbudet. OTP kan överraska via stretchen. Jag tror On Track Piraten sitter i spets och känslan är att det verkar väldigt dumt att släppa till Harry Haythrow som väl är den som är först framme för att ställa frågan. Jag hoppas Takter inväntar Yarrah och Ohlsson för att få rygg på det ekipaget. Bara en outsider men inte helt avsågad.
Orecchietti såg vi senast när han gjorde lillcomeback och egentligen behöver lopp i kroppen. Jo tjena mittbena. Han gjorde ett topplopp och kontrade ut Nahar till seger. Grym! Blir naturligtvis mycket spännande att se vad han kan uträtta här.

Dragen då? Jo, tror mig har hittat några intressanta kusar som kan hjälpa utdelningen på vägen. I V75-3 tror jag en del på favoriten 5 Dileva Käll men 7 Mermaid Ås är ingen bluff. En tuff märr som absolut inte kommer göra bort sig.
I V75-4 verkar ALLA vara stenklara med att den finska gästen 11 Valentin Laday vinner och kanske är han bara helt överlägsen. Men den största anledningen till att jag garderar honom är dels för att han har ett uselt läge och dels för att det är voltstart. Hästen är ju inte så väldigt rutinerad och kommer med en lång resa i benen. Dessutom säger Svanstedt att 3 Tore är hans bästa chans i omgången så vägen är nog inte spikrak för Valentin. Men mitt Drag i loppet är såklart 6 Vårköpings DRAG 🙂 Inte bara för namnet utan även för att hästen är bra och har ett bra läge. Distansen tror jag passar fint och jag tycker man ska se upp med honom.
Stefan Persson som kör Vårköpings Drag tränar mitt drag i V75-5 men sitter i sulkyn gör Adrian Kolgjini. 6 Just Magic är en mycket bra häst i grunden och det blir intressant med Adrian som jag tycker är en kusk under kraftig utveckling.
Angående V75-1 så tycker jag det är omgångens knivigaste lopp att lösa och jag tar den enkla vägen ut och helgarderar helt sonika det loppet. Hoppas på storskräll. 6 KLM Buymethemoon är nog min förstahäst men det är tight. Se upp med 11 Search Launcher och 12 Jullex Dante som är två duktiga stayers som kan avsluta vasst. Jag tror det blir fartfest från början till slut!

 

V75-1: Alla 12 startande
V75-2: 4 Yield To None
V75-3: 2,5,7
V75-4: 3,6,9,11
V75-5: 1,2,6,9
V75-6: 1 Stormysky
V75-7: 2,3,10

1728 rader/864:- (spikar man även 2 Yarrah Boko i V75-7 blir systemet på 576 rader/288:-)

 

En dagens dubbel ska jag också bjuda på här. Jag tar samma som på V75, 1 Stormysky mot 2,3,10. En rak Ulf Ohlsson tror jag mest på. Vill man köra en skrälldubbel så skulle jag testa någon guldslant med 11 Kaka A.T mot 2,3,10. Kaka A.T tycker jag har gjort flera bra insatser utan att få vinna och skulle han få loppet kört i halsen så kan han överraska. Stark i spurten!

Tvillingspel DD-1: u-häst 1 mot 5,6,11,12
Tvillingspel DD-2: u-häst 3 mot 2,5,6,10

Tycker även att tvillingspel i V75-4 och V75-5 med 6 Vårköpings drag respektive 6 Just Magic som u-hästar mot några av de mer betrodda i de båda loppen kan vara intressant.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare 11-15 oktober 2013
Nästa artikelTitelförsvararen vann Lotterian