V75: Barfotadans till Olympiatravet

225

barfota_nemo

Förändringarna gjorde susen.
Veckans två ”snackhästar” G.H.Nemo och Maharajah bjöd på en rafflande målfotoduell i den sista deltävlingen till Olympiatravet.
Om två veckor gör duon upp om 1,5 miljoner på Åbytravet.
Flera av landets bästa hästar hade slutit upp för att kriga om de två sista ordinarie biljetterna till Olympiatravet.
Två av dem tävlade för första gången i livet helt utan skor på hovarna.
När målfotot framkallats var dessa på linje, med G.H.Nemos nos längst fram.
– Det var helt otroligt, utbrast tränaren Maria C Karlsson i vinnarcirkeln sedan hon fått se sin gunstling ta hand om taktpinnen i kamp med Dont Wear Pjs och en oväntat startkvick On Track Piraten.
När den senare slog på galopp i första sväng var körningen över och fjolårets V75-kung Friction anslöt på utsidan för att reglera farten till 1.13,7 första varvet.
– Det gick väl ganska jämn fart, inte så fort ändå. Jag såg inte Maharajah förrän på mållinjen och trodde att han tog sig förbi. Men vi höll undan som tur var, kommenterade Åke Svanstedt som för första gången fick chansen bakom landets främste travare i amatörregi och inte drog sig för att jämföra denne med sin egen jämnårige superstjärna Sebastian K.
– G.H.Nemo är en topphäst, men jag tror att Sebastian är bättre.
Det betyder att Maria C Karlsson får återgå till nygammal kusk i Olympiatravet.
– Då vill vi att Jörgen Westholm kör igen. Jag har inte frågat ännu, men förhoppningsvis tackar han ja, sade en överväldigad tränare.
– Det är klart att man måste vara chockad, man kan inte förvänta sig att hästen ska vara så bra i en årsdebut. Det känns för jädra bra att få vara med i Olympiatravet, fyllde Karlsson i och konstaterade att skorycket som hon dragit sig för så länge med sin ”plattfotade” sjuåring utföll till belåtenhet.
– Hovarna såg fina ut direkt efter loppet, men det är inte förrän i morgon som vi vet säkert hur det tog på honom.
Ett minst lika positivt ”barfotabesked” gav Maharajah som framför sin nya ”jänkarvagn” gick överlägset fortast över mål efter en resa i fjärde par utvändigt och visade att han onekligen blir att räkna med i finalen.
– Hästen kändes mycket spänstig och fin och gick ju otroligt bra över upploppet, berömde Örjan Kihlström.

Hemmadubbel och jackpot
Ännu större var glädjescenerna efter dagens andra huvudlopp Kjell P Dahlströms Minne där Oasis Bi drog till spets och dominerade i stor stil för Björn Goop.
– Ni ser vilket djur det är, han är ofattbart bra. Men ska jag vara riktigt ärlig så har jag inte sett en meter av loppet, jublade hemmatränaren Stefan P Pettersson vars femåring med sina 1.12,9/2 140 meter autostart bara var två tiondelar långsammare än de båda olympiafinalisterna.
Glatt värre blev det även sedan Figaro Sånna krossat motståndet i klass I. Radarparet Nilsgunnar Johansson/Kim Eriksson har haft stolpe ut på V75 många gånger, men för Eriksson lossnade det på Kalmar i slutet av februari och nu fick han sällskap av sin forne klasskamrat i vinnarcirkeln.
– Det känns grymt kul, jag har väntat på det här länge, sade Johansson som också kan få uppleva ”proppen ur” om han fortsätter att hålla sin sköre sexåring i samma lysande författning.
En annan sällsynt gäst i vinnarcirkeln på V75-dagar är Ronny Palm vars Picasso stod i särklass sedan Christoffer Eriksson prickat starten perfekt från springspår.
Det gjorde även Rickard Svanstedt bakom T.P.Emily som odramatiskt fullbordade pappa Åkes V75-hattrick – denne inledde nämligen omgången med att lotsa in veckans mest streckade häst Rocky Winner från ledningen.
När så Jörgen Sjunnesson spurtade hem silverdivisionen efter att ha släppt ifrån sig kommandot med Obi Wan fullbordades en synnerligen favoritbetonad V75-rad där utdelningen stannade vid 330 kronor.
Det innebar jackpot på såväl sex som fem rätt och att det nästa vecka förväntas ligga 96 miljoner kronor i V75-potten, varav 60 kan gå till en ensam vinnare.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Hallå där, Stefan P Pettersson…
Nästa artikelDubbeljackpot med 96 miljoner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.