V75 Boden: Magnus A Djuse bjöd på en häftig segergest

44

Magnus A Djuse bjöd på en häftig segergest

På lördagen blev han Sveriges yngste kusk genom tiderna att nå 100 segrar.
På söndagen tog han sin kanske största seger hittills.
18-årige Magnus A Djuse bjöd på en häftig segergest sedan han blåst förbi motståndet med Mr Golden Quick i Scandal Plays Minne.

Underbarn är inget uttryck som brukar användas inom travsporten.
Men ska man klistra det epitetet på någon så är Magnus A Djuse den främste kandidaten.
Aldrig har en svensk travkusk vunnit så många lopp vid samma ålder och på söndagen visade gymnasieeleven att inte är blyg att ta för sig även på V75-scenen.
En smygare i kön följt av ett virvlande upplopp ledde till en sällsynt vågad segergest då Djuse sträckte benet i luften i god tid innan mållinjen bakom Mr Golden Quick.
– Det är jättestort och extra kul att få vinna åt Mika som betytt mest för mig och gett mig så många chanser, förklarade Djuse och hänvisade till tränaren Mika Haapakangas som jublade ihop med sin son Veikko vid målgång.
– Pappa brukar leka tuff, men när det blir segerintervjuer är han inte lika kaxig, sade Veikko som grep mikrofonen efter ett segervrål som väl matchade Djuses akrobatik i sulkyn.
– Att Selmer I.H. galopperade hjälpte oss mycket och när han får spara speeden är han ruggigt snabb. Vi har haft en mycket bättre vinter än förra året och kunnat bygga upp honom. Han har växt massor så det blir spännande framöver, fortsatte Haapakangas junior.
Storfavoriten Selmer I.H. fick en blytung inledning med tredjespår nästan ett varv i 1.12-fart. Väl i ledningen galopperade han plötsligt 800 kvar.
– Han är så otroligt seg i ledningen. Det var bara några dåliga steg, men det blev galopp. Sedan körde jag fort från 600 kvar till mål och hästen var helt okej. Han kändes fin, förklarade körande Mika Forss om Breeders’ Crown-vinnaren som bjudits in till det finska storloppet Seinäjoki Race i mitten av april.

”Blir riktigt roligt i år”
Stora planer har även Björn Karlsson med Tangen Haap, som siktas mot Elitkampen på Solvalla.
I det ljuset skulle söndagens konkurrenter vara en munsbit, och det var de också – även om Karlsson inte var nöjd med sitt taktikupplägg att köra till tidig ledning.
– Det är fel sorts lopp för honom nuförtiden. När man går på redan 1 400 kvar så blir han för vass. Han vill bara rassla på för fullt och trodde det var upplopp varvet kvar. Men nu ska vi ut över 1 600 meter, det tror jag blir riktigt roligt i år. Han har blivit mycket snabbare från start vilket tidigare varit hans problem när han mött de bästa, förklarade Karlsson – som verkade extra nöjd över sitt regnbågsfärgade täckte i det första Prideloppet.
– Jag blev väldigt glad när jag fick höra att det här skulle bli Prideloppet. Ståndpunkten att alla är lika värda är något som jag alltid haft med mig, så det är kul att skriva in sig i historieböckerna, sade Karlsson.

”Tack ska du ha Bergh”
Lika glad och kanske framförallt tacksam var Ove A Lindqvist att han fick chansen bakom Robert Berghs nyförvärv Quito Gold, som spelade till storfavorit i årsdebuten.
Det var onekligen befogat då hästen brakade till ledningen och stack undan överlägset.
– Det fanns väldigt mycket krafter kvar. Tack ska du ha Bergh, det här behövdes, det har gått tungt ett tag, hälsade Lindqvist.
En annan som haft det tungt är Oscar Berglund, som på grund av sjukdomar inte startade en häst på tre månader under vintern. Nu har superamatören fått upp ångan och kan åter stoltsera med skyhög segerprocent sedan han åkt hem som dubbelvinnare, varav Hope and Dreams gjorde det inom V75-spelet.
– Med tanke på vilka problem hästen har haft är jag otroligt tacksam och nöjd att hon kommit tillbaka. Det är en häst med otrolig skalle, hon ger sig aldrig, jag är jäkligt stolt över henne, förklarade Berglund sedan han fått se Ulf Ohlsson köra fram utvändigt om ledaren från dubbla tillägg.

Trevligt återvändande
Utflyttade Bodensonen Petter Lundberg åkte långt för att starta Twice Kronos inför sin forna hemmapublik.
– Det är kul att komma hem och visa upp honom, och att hälsa på släkt och vänner. Jag trivs bra i Eskilstuna, men hästarna har varit lite krassliga i vinter så jag har saknat att vinna lopp. Nu blir det 97 enkla mil hem, berättade Lundberg sedan han dominerat varje meter efter en pangstart till ledningen.
Petri Salmelas Dwight Sisu och Petteri Jokis Little Easy satte punkt för en V75-omgång som betalade 18 949 kronor för sju rätt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLesja Odin obesegrad efter 16 starter
Nästa artikelFem tippar V75 till Jägersro Lördag 6 april 2019

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.