V75 i Bollnäs på söndag

223

V75 i Bollnäs på söndag

Han har tidigare tränat stjärnhästar som Giant Superman och Caballion.
Nu kan Fredrik B Larsson ha en ny topphäst på gång i Milliondollarrhyme som efter uppvisningen senast debuterar i V75.
– Det är en jäkla fin häst. Det känns att det finns lite extra i honom, säger Fredrik B Larsson.

Det är V75 i Bollnäs på söndag och Fredrik B Larsson, som har bra form på stallet, reser dit med tre hästar. En av dem fick undertecknad upp ögonen för på Solvalla för några veckor sedan. En tisdagskväll visade en svart läckerbit upp sig och var helt överlägsen när han vann åkandes med gott om krafter kvar. Han heter Milliondollarrhyme och är en välstammad fyraåring efter avelsgiganten Ready Cash och mamman är den trefaldiga miljonärskan Nursery Rhyme. Milliondollarrhyme inledde karriären med två plumpar i protokollet förra sommaren men efter att han blev valack i höstas har det hänt saker. Två segrar på de tre senaste starterna lovar mycket mera framöver.
– Det är en jättefin häst som har börjat få det att funka efter att vi kastrerade honom. Han var väldigt hingstig tidigare men som valack kan han koncentrera sig på sitt jobb, säger tränaren Fredrik B Larsson.
– Det är en storväxt herre, han är 1.67 centimeter hög över manken och han har behövt lite tid på sig. Jag trodde ändå att han skulle bli hyggligt tidig i fjol som treåring men så blev han jättehingstig och besvärlig. Det blev ingen ordning på någonting.
– Så vi fick göra en omstart med hästen och efter det har det gått som tåget. Nu är han väldigt trevlig och fin att köra. Han har en jättefin teknik trots att han är så stor och det driver bra för honom.

”Gott om krafter kvar senast”
Milliondollarrhyme vann direkt efter uppehållet för kastreringen i mitten av november och blev därefter trea innan han hade en suverän uppvisning senast. Då kördes hästen fram utvändigt om ledaren dryga varvet kvar, tog över täten halvvarvet kvar och bara försvann ifrån konkurrenterna.
– Han var rejält på bettet ini mål och hade gott om krafter kvar. Hästen är väldigt stark och avslutade 1.12,5 sista varvet senast, så han är snabb också. Han är ju färsk fortfarande och har precis börjat men det känns som att han går framåt för varje lopp han får. Han har tränat på fint efter förra starten och känns bra.
– Jag tycker att hästen har gjort toppinsatser i de tre senaste loppen. När han var trea näst senast på Romme var det snöbana och han sprang mest och slirade och hade besvär med banan. Han har uppträtt moget på slutet och trots att han fortfarande är orutinerad vet han vad det handlar om nu.

”Är mer lik Caballion i gången”

Du har tidigare tränat elitloppshästar som Giant Superman och Caballion som sprang in elva, respektive fyra miljoner kronor. Är Milliondollarrhyme din nästa stjärna?
– Det är för tidigt att säga och jag vill inte dra på för mycket ännu. Men helt klart är det en häst över medel och det känns att det finns lite extra i honom. Han är mer lik Caballion än Gigant Superman och har samma gång som han har.
– Det är en väldigt snygg häst att titta på. En stor, svart Ready Cash-häst med en extremt fin exteriör. Vi köpte honom som fölunge och jag såg ut honom när han var åtta, nio månader gammal, säger Fredrik B Larsson.

”Räknas med vinstchans trots läget”
På söndag är det debut i V75 för Milliondollarrhyme. Han startar i den femte avdelningen från spår elva och tillhör de mest betrodda i loppet.
– Milliondollarrhyme (V75-5) har ett jäkla skitläge men om det inte krånglar för mycket ska han räknas med vinstchans. Vi kör för att vinna loppet men hur det blir kört är svårt att säga på förhand. Vi ska i alla fall försöka vara med och strida. Det blir inga ändringar.

”Gjorde ett topplopp senast – en outsider”

Du har ytterligare två hästar till start inom V75. Chanserna där?
– Gentille (V75-1)
 gick bra som tvåa senast och hade varit ifrån lite inför det loppet. Så hon lär säkert gå framåt med loppet i kroppen. Nu är hon lite uppanmäld men har ett fint smygläge och får hon ett fint lopp kan hon absolut vara med bland de tre. Det är inte alls någon tokig häst. Inga ändringar.
– Wake Up America (V75-6) gjorde ett riktigt topplopp senast och jag var imponerad av honom. Han fick gå ute i spåren vilket normalt är opassande för honom men kunde ändå vinna. Nu har han ett bättre smygläge och med klaff och flyt under vägen är han en outsider för hästen har riktig toppform. Han är väldigt gynnad av fast vinterbana för då höjer han sig några klasser. Inga ändringar, säger Larsson, som har inlett det nya året starkt och ståtar med en segerprocent på 27 procent för stallet.
– Det känns som att både jag, hästarna och personalen är på tårna för dagen och vi är laddade för mer framgångar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 resultat och startlista till Kalmar 27 januari 2018
Nästa artikelV75 system till Kalmar 27 januari 2018

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.