V75 & DD Tips inför Solvalla 2 december

251

v75 system

V75 avd 1-3 i samarbete med SPELGUIDEN AB

V75-1: 2 JIMBARAN ZON mosar detta gäng oavsett position vid felfri avgång och helt klart ensam A-häst från tilltalande spår över lång di- stans. 5 TARGARYAN tappade massor på inledande gunga senast och gjorde en heroisk upphämtning i 12 tempo mest hela vägen.
RANKING: A: 2 B: 5-3 C: 1-7-6-12-4-8-9-11-10

V75-2: 5 MIRASOL har siktats mot denna V75 omgång under en lång period och Preben går ALL-IN med Örjan som driver när det handlar om kort distans. 11 MELLBY JAIL är bra men över 40% känns överdri- vet från bakspår över 1640m och vi rankar Kung Magnus tvåa….
RANKING: A: 5-11 B: 1-4-6-10-8-9 C: 3-2-7-12

V75-3: 6 MONI VIKING slutade trea i OGP och tillhör världseliten bland våra fyrbenta vänner. Björnen lägger upp olika dimridåer men vi struntar i hans babbel och hoppas han kör för seger för då vinner han! RANKING: A: 6 B: 7-3-2-8 C: 4-1-5-10-9

Fullständigt V75 tips på http://tipsaren.com

 

Dagens GlimmaDubbel 2/12

Dags för Solvallalördag och en lite trixig DD.
I första DD blir det tre hästar där jag i första hand väljer LA Boko som fick ett riktigt tufft lopp senast. Stallet är av åsikten att han gick framåt med detta lopp och att medeldistans mot kort senast är en fördel. Som andra häst väljer jag Hannibal Face som bör vara gynnad av lite tyngre före. Hur stark som helst så detta blir spännande! Slutligen vill jag ha med King of Everything som håller hög klass och det känns som att han är lite på väg tillbaks.
I andra DD spikar jag Tearsinheaven som har en fördel mot övriga med skor som är ett tvång från första december. Snabb ut och gör alltid bra ifrån sig.

DD1: 3 LA Boko, 10 Hannibal Face, 9 King of Everything
DD2: 6 Tearsinheaven

Häng med mig på lördagens V75 på Solvalla.
https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/221973_V75_2023-12-02_5_5

 

INTERVJU MED BJÖRN GOOP INFÖR V75 SOLVALLA

Kanal75 / Alltomtrav

Världsvan elittravare och mest meriterad i Gulddivisionen. Det är dags för Moni Viking att göra comeback och han lär bära favoritskapet. Men är en gardering ändå på sin plats?

V75® i huvudstaden den här lördagen och Gulddivisionen är, förstås, en av omgångens höjdpunkter på Solvalla.
Inte minst på grund av att Björn Goop här sänder ut 6 Moni Viking (V75-3) i comeback. Den fuxige norrmannen har som bekant väl dokumenterade meriter, över tolv miljoner kronor på kontot och tog i fjol raka segrar i de båda miljonloppen Åby Stora Pris och Sundsvall Open Trot.
Nu var det dock ett tag sedan Moni Viking senast beträdde tävlingsbanan. I början av juni mer exakt, då stjärnan belade bronspengen i Oslo Grand Prix.
– Han känns fin. Men han är lite rund om magen ännu, han har några extra kilon på sig och är inte på topp ännu så länge, det är han inte, berättar tränaren Björn Goop.

Pausat men tillräckligt bra för att vinna
Nästan ett halvår sedan senaste starten alltså. Men Moni Viking har flera gånger förut visat att han kan vara redo direkt efter tävlingspaus.
– Ja, han går alltid bra efter uppehåll. Men han brukar också tävla utan skor och kanske skulle ha varit lite mer slipad; han skulle egentligen ha startat på Åby nästa vecka, hade jag kanske tänkt. Men jag är avstängd då så det blev en vecka tidigare.
Den världsvane tioåringen, som nog lär ha återbesök på fransk mark i kikaren senare i vinter, ser ut att bli tung streckfavorit på V75.
– Han är nog tillräckligt bra för att kunna vinna. Samtidigt, det är ju en comeback, han kommer tävla med skor på och har som sagt några kilon på magen, så det är inte så att jag har några krav. Jag blir inte besviken om han inte skulle vinna.
Känns det orättvist att han blir favorit här?
– Han kanske blir favorit på sina meriter ändå, på grund av hur bra han är. Samtidigt kan man kanske tycka att det kan vara läge att gardera med tanke på förutsättningarna, avslutar Björn.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.