V75 & DD Tips inför V75 Axevalla 27 januari 2024

444

vtips

V75 avd 1-3 i samarbete med SPELGUIDEN AB

V75-1: 9 EDIBEAR har fått två invändiga lopp och liknade en vild mustang som fastlåst bakom ledaren i Kalmar. 6-åringen tillhörde kull toppen som 4-åring och motståndet denna gång är klart överkomligt i förhållande till kapacitet. Persson låter uppåt och vi sväljer hela betet!
RANKING: A: 9 B: 1-8-6-7-5 C: 2-4-3-10

V75-2: 5 VIKENS BONJOUR har siktats mot denna uppgift sedan kriget och 1640m är bästa tänkbara för den här spetsrusaren som garanterat går en låg 13 tid med Stefan i jollen. Men vi dubblar A-poolen med rejäle 7 KELLY SMARTFACE som tål att vandra utvändigt….
RANKING: A: 5-7 B: 3-6-9-1-4-10-12-11-2-8

V75-3: 10 MOSE EAGLE är endast streckad till 19% och vår hårddisk börjar att gå på högvarv en jackpot omgång när intrycket samt inställningen var femstjärnig i debuten för Nestor Henriksen. Andra raka!
RANKING: A: 10 B: 7-6-5-2-4 C: 1-8-9-12

Tipset ovan från SPELGUIDEN / TIPSAREN.COM
SPELGUIDEN AB har levererat tips och väggtidningar till ombud och privatpersoner i över 30 år!

Prova TIPSAREN FYRA VECKOR HELT GRATIS!

För privatpersoner: https://tipsaren.com/

För butiker/spelombud: https://tipsaren.com/butiker

 

Dagens GlimmaDubbel 27/1

I första DD blir det spik på Judge D som gillar både distans och spår. Allt talar för seger. Men trots att allt talar för Judge D vore det kul att lägga en slant på Feel the Benefit som bör hålla bra klass för detta lopp. Med rätt smygare smäller det!
I andra DD håller jah Bottnas Idol som förstahäst som vann lätt från dödens senast. Tål tuffa upplägg och meler ner motståndet. Combat Fighter som satt fast med sparat senast. Lång distans är intressant och kan gynna honom. Slutligen vill jag även ta med SG Mistral som med rätt resa kan överraska många i spurten. Upp i klass men ändå farlig.

DD1: 2 Judge D (5 Feel the Benefit)
DD2: 5 Bottnas Idol, 6 Combat Fighter, 9 SG Mistral

Häng med mig på lördagens V75 på Axevalla!
https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/221973_V75_2024-01-27_8_5

 

INTERVJU MED THOMAS LÖNN INFÖR V75 AXEVALLA

Kanal75 / Alltomtrav

Thomas Lönn har hästarna i härlig författning. På lördag gör han långresan till Axevalla och V75® med två hästar i toppform. – Hästarna är bra i ordning och jag känner mig inte golvad med någon, säger Bollnästränaren.

Thomas Lönn har jobbat med hästar i drygt 40 år och håller till på Oppigården utanför Rengsjö. Där tränar han ett 20-tal hästar för dagen och har medvetet dragit ner antalet de senaste åren.
– Det passar oss väldigt bra och mycket handlar om livskvalitet. Jag behöver inte flänga runt på vägarna lika mycket längre och är mer hemma och tränar och passar på att njuta av livet på ett annat sätt, säger Thomas Lönn.
Travintresset har smittat av sig på sonen Linus som visat god körhand och är en viktig kugge hos Fredrik Wallin där han har jobbat sedan några år tillbaka.
– Linus trivs väldigt bra hos Fredrik och det är bra att han ger sig tid att lära sig så mycket han kan. Vi får se när han vänder hem och tar över, det ligger hos honom.
På lördag är det Axevalla som är värd för V75® och eftersom det var en favorit betonad omgång förra lördagen kryddas den här omgången med en jackpot där en ensam vinnare med sju rätt beräknas kunna bärga en pott på cirka 44 miljoner kronor.
Det var ett tag sedan stall Lönn vann på V75 och det är något han längtar efter.
– Jag tror att det är fyra år sedan senast det hände. När vi drog ner antalet hästar så vet man ju om att det blir svårare och svårare att vara med i de här sammanhangen. Jag hoppas vi inte behöver vänta lika länge till, det kanske sker redan på lördag, jag har två hästar i mycket bra form med mig till Axevalla.
– 5 Mission Beach (V75-3) är en hedershäst och det var kul att hon klev över miljonen vid segern senast. Hennes prestation var riktigt bra även om loppet inte var speciellt tufft. Hon gick i mål med gott om krafter kvar och hon känns fortsatt väldigt bra i träningen.
Är Mission Beach bäst i ledningen eller är det en missuppfattning?
– I början av karriären så var det helt klart så, men trots sin ålder så utvecklas hon fortfarande och det är på det mentala planet. Jag tycker att hon har lärt sig att även anfalla bakifrån.
Vill du se henne i spets på lördag?
– Spåret är jag mycket nöjd med. Hon är klart effektivast med spår fyra eller fem och öppnar snabbt och skulle hon nå ledningen utan att det kostar för mycket får gärna kusken köra i den positionen.
Hur värderar du chansen?
– Jag ser att hon är lite lågt rankad i vissa tips och det är kanske så att dom har rätt, men jag tycker att hon är så pass bra för dagen och blir inte förvånad om hon är långt framme.

Kan hålla ett tufft tempo länge
Även med 3 Cumulus F.G. (V75-4) tror Lönn på en framskjuten placering.
– Jag tycker att han gjorde ett topplopp senast. Han fick trava utvändigt ledaren i hårt tempo, tog över 700 meter före mål och blev slagen kort före mål av en häst som fått ett bättre lopp och var snabbare än honom. Cumulus F.G. höll faktiskt på att kontra till slut. Även han känns jättefin i jobben och kommer med riktigt bra form.
Är distansen en fördel?
– Det är ingen nackdel i alla fall. Han är stark och kan hålla ett tufft tempo länge och det är ett plus i långloppen.
Det är voltstart, hur öppnar han?
– Han kan öppna ganska bra och från det här spåret bör han vara med bra från start. Cumulus F.G. är klart effektivast i ledningen eller utvändigt ledaren, han gillar inte riktigt att han hästar framför sig, då tar han inte i på samma sätt.
Han verkar effektiv när han tävlar i en amerikansk vagn, nu blir det vanlig, påverkar det?
– Hästen gillar den amerikanska vagnen, så är det, men tävlar bra även i en vanlig. I en start på Solvalla i november galopperade han i segerstriden och hade landat på en 1.14-tid över lång distans och då tävlade han med en vanlig. Jag tror inte att det har så stor betydelse.
Hur värderar du hans segerchans?
– Den är väl likvärdig med Mission Beach, jag tycker inte att någon av mina hästar är utan chans och tycker att de är streckvärda.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.