V75-finaler

23

dd-tips dd-blogg

Dags för V75-finaler igen och nu går vi in i en period då de fina kusarna börjar lufta sig. Om en månad är det Olympiatravets final och då kommer vi förhoppningsvis bjudas på ett fint startfält. Support Justice och Voltigeur de Myrt är de två som är klara för finalen och bara de två ensamma är ju mycket sevärda och faktiskt inte alls speciellt högt odds på att de är etta och tvåa i mål. Men ännu kan vi inte sia alltför mycket då deltävlingarna ska genomföras och finalfältet ska bli fullt innan någon segrare kan gissas fram 🙂 Men redan imorgon är det dags för deltävling 1 till Olympiatravet och det är V75-3 som är Gulddivisionens final. Klar favorit ser 11 Digital Ink ut att bli men han är ingen spik för mig. Både 4 Dreams Take Time och 5 Västerboonthenews lär väl laddas från start och den som kommer till spets blir troligtvis den som ska slås. Bränner de två sitt krut från start så finns 2 Rocky Winner som väl är på G igen och han har ju slagit Panne De Moteur från dödens för några år sedan. Men det är väl också hans näst senast vinst (en vinst till efter det i Frankrike) och det var ett tag sedan han satte nosen först. En riktig rensare kan 10 Candor Hall vara om det blir mycket tufft tempo där framme och det dessutom häxar lite för ”Inken”. Candor Hall har överraskat mig i alla fall och jag skulle inte bli helt förvånad om han skulle skrälla här.
Men nu till dubbelloppen. I DD-1 vill jag ha med fem hästar: 2 Zonguldak, 3 Maffioso Face, 4 Mind Your Face, 9 Queasy och 12 Falcon Håleryd. Givetvis bör Zonguldak bli svårslagen om han är lika bra som i de två senaste men de två utvändiga kusarna är nog intresserade av att ta sig förbi från start och jag är inte alls säker på att Erik släpper spets om han kommer dit med Mind Your Face. Queasy tar jag med enbart för Örjan då han har bra form både på V75 och Solvalla. Falcon Håleryd har ju en ruggig oflyt med startspåren men han var tvåa bakom Coldtown i bronsfinalen i slutet av 2014 från ett lika uselt läge så blir det bara lite tempo så tar han ner många till slut.
DD-2 var jag länge inne på att gardera men det låter väldigt bra kring 4 Rocket Zet och han är inte så väldigt klar favorit. Därmed tycker jag han är en vettig spik att avsluta med även om jag är lite sugen på att dubbla med högkapable 10 Djali Boko. Dock är kusken inget vidare och dessutom är jag lite inne på att medeldistans inte är Djali Bokos favorit.

DD-1: 2,3,4,9,12
DD-2: 4 Rocket Zet
Min raka DD: 4-4
Min roliga DD: 12-4

8 Maven i V75-1 är lite väl betrodd kanske men jag väljer ändå att spika henne. Hon ska vara huvudet högre än sina konkurrenter och det är väl inte otänkbart att hon sitter i spets efter 500 meter.
8 Ready For More i V75-2 är en fantastisk häst som väl vinner detta från dödens men att inleda med två spikar från åttondespåret är lite väl hårt för min del så jag väljer att gardera Ready For More. 5 Wilda Tigern Jack ska laddas mot spets och köras där, intressant. 1 Raggamuffin tror jag blir giftig om han hittar ut och tillsammans med 6 Twigs Atkin och 9 Folli så kan han gör livet surt för storfavoriten.
V75-4 är jag inne på att 3 Royal Prince vinner och han är nog en spik för mig.
Tyckte 5 Staro Hollywood i V75-5 såg riktigt grym ut senast och klarar hon spåret så är hon min vinnare. Varnar för två hästar: 1 On Good Terms och 7 No Credit Broline som var tvåa respektive trea bakom Staro Hollywood senast. De har lottats till fina lägen och framförallt No Credit Broline bör ha tagit ett kliv framåt formmässigt.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.