V75 Jägersro 3 september eftersnack och resultat

41

v75 jägersro

Stjärnorna har passerat revy under åren.
Men aldrig har han stött på en häst med samma jävlar anamma som Nadal Broline.
Sexåringen var fenomenal på nytt i sin debut i gulddivisionen på Jägersro och tränaren Reijo Liljendahl hade tuppar i halsen efter loppet.
– Jag är tacksam över att få träna en sådan här individ, sa Liljendahl om andrahandsfavoriten i en annars skrälltätt omgång där ett andelsspel drog in 17,5 miljoner på V75.

Klassklättrare brukar de kallas – hästarna som rusar upp i gulddivisionen.
Nadal Broline var en av hästarna 61-årige Reijo Liljendahl fick med sig då han sa upp sig hos Stig H Johansson för tre år sedan och nu tagit ända till den högsta klassen.
15 segrar och fem andraplatser på 21 starter säger en del om hästens kapacitet.
I lördagens gulddebut på Jägersro lyfte Ulf Ohlsson fram sexåringen utvändigt ledande Quick Fix genom den sista kurvan och satt lite på nålar då hästen avgjorde den sista biten.
– Jag körde inte för fullt. Han var så pigg i dag och på upploppet var han så ivrig att han höll på att slå ihop och galoppera för mig. Det var krafter var, sa Ulf Ohlsson efter loppet där Nadal Broline sänkte det egna rekordet med två sekunder, till 1.10,1 över 1640 meter med autostart.
Knappe favoriten Västerbo Highflyer fick inte riktigt fritt från rygg ledaren och segermarginalen skrevs till en längd i loppet där klockorna visade 1.08 sista 500 meterna. Åkandes.

”Han har krigarhjärta”
61-årige Reijo Liljendahl menar att han under sin långa karriär aldrig stött på någon häst med samma inställning som Nadal Boline.
– Det här är en fantastisk häst. Han har krigarhjärta. Han vill vinna. Jag blir lite rörd när jag pratar om den här hästen som ligger nära hjärtat på mig. Det här är en stor kompis till mig och jagvill verkligen tacka ägarna för att de trott på oss i stallet.

Aldrig torskat i spets
En annan ”kompis” till Liljendahl är Top Of The World som vann silverloppet från ledningen före tappre favoriten Scellino Luis.
Ulf Ohlsson satt bakom Top Of The World som aldrig förlorat i ledningen. Lördagens seger var hästens tolfte från den positionen på lika många försök.

17,6 miljoner till andelsspel
Det blev miljonregn på V75 och sex system överlevde omgången. Samtliga system var inlämnade på atg.se.
Absolut värst denna lördag var ett system ingående i V”75 Tillsammans” som drog in 17,5 miljoner kronor (!) på fyra rätta system. 100 andelsinnehavare hade satsat 360 kronor och utdelningen blev 176 000 per näsa.
Daniel Berglund, tipster på sajten travnet.se, konstruerade systemet som lades ut till beskådande på vinnatillsammans.se och huvudsajten tillsammans.atg.se.
– Andelsinnehavarna är spridda över precis hela landet, säger Per-Arne Chorell, ansvarig för  butikenTildas Spel i Eskilstunas nätsatsning på V75.

Stor dag för Lugauer
Conrad Lugauer var i Finland för finska derbyt och slutade där tvåa med Saraha One.
Hemma i Malmö ordnade sonen Marc Elias och förstemannen Markus Waldmüller en V75-dubbel till stallet.
Marc Elias hade tur med Tuffetto Jet och kunde vinna när favoriterna gjorde bort sig. To Be Or Not To Be rullade över i galopp i början av upploppet och storfavoriten Tudor Kronos kort före mål.
Markus Waldmüller satt bakom en annan överraskande vinnare i klass II-loppet. Celebrus Nova avgjorde knappt men säkert efter ett lopp i andraparet utvändigt.

Svårigheter direkt i V75-1
Endast sex system klarade alltså alla svårigheter på V75 och de allra flesta spelare åkte ur redan i V75-1.
Ymer Brick – en storskräll i klass I på Åby i april – överraskade spelarna på nytt tillsammans med danske Ken Ecce. En överraskande dansktränad vinnare endast spelad på fem procent.

Segergest av Kevin
Kevin Oscarsson är en av sportens stora talanger. I V75-2 storskrällde han tillsammans med Lobster’s Sam som avgjorde med en tung spurt i spåren från köposition.
Det här var 24:e årssegern för unge Kevin som är på väg mot två miljoner inkört i år – en fördubbling av fjolårets prispengar.
– Segergest blev det förstås. Man ska inte…vara så cool när man vinner! sa den glade vinnarkusken.
Lobster’s Sam, tränad av Jägersro-lärlingen Jeanett Marie Dagsvold, var en överraskning endast spelad på fyra procent. Överraskande var också att ledande storavoriten Flirt Fortuna inte hade mer att ge.
Napoleon C.D. var klar favorit i bronsdivisionen och spårade säkert loppet från start till mål för Erik Adielsson. Tränar gör Petri Puro.
Sju rätt på V75 betalade 3 566 236 kronor, sex rätt 17 213 och fem rätt 911 kronor.
Söndag tar den verkliga festen vid på Jägersro med finaler i Svenskt Travderby och Derbystoet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFernlund: Det är en riktigt fin skrällchans
Nästa artikelLyckosam i både Finland och Sverige

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.