V75-kusken: ”Gjort fel, får ta ansvar nu”

118

Under tisdagen hölls rättegången mot lärlingen och V75-kusken som är misstänkt för misshandel.

Där erkände han:

– Jag har gjort fel och får ta ansvaret för det nu, säger han till Travronden.

I fjol rapporterade sajten Trottosport.se att en lärling i ett av Sveriges storstall och dessutom en välkänd V75-kusk var polisanmäld för misshandel av en hästskötare, som vid tidpunkten, jobbade i samma stall, något som Trav365 även rapporterat om tidigare.

Åklagaren åtalade mannen för tre fall av misshandel, men valde att skriva av misstankarna vad gäller olaga hot och övergrepp i rättsak.

”Står för vad jag gjort”

Under tisdagen hölls rättegången och facktidningen Travronden var på plats. Enligt dem så förnekade inte kusken skuld på någon av de tre åtalspunkterna och erkände:

– Jag har gjort fel och får ta ansvaret för det nu. Nu får jag vänta på dom och hoppas på det bästa, eftersom jag står för vad jag gjort så har jag inte förväntat mig att jag skulle gå fri, säger den misstänkte mannen till tidningen.

”Vad förbundet gör vet jag inte”

Försvaret ansåg att en av de åtalspunkterna borde bedömas som ringa misshandel i stället för misshandel.

De hävdade att målsäganden verbalt provocerat fram fysiskt våld, vilket man såg som en förmildrande omständighet.

Åklagare menar att straffvärdet är fyra till fem månaders fängelse, men yrkar på kontraktsvård genom frivården. Försvaret värderar straffvärdet till tre månaders fängelse, men yrkar i första hand på samhällstjänst, enligt Travronden.

V75-kuskens kommentar om en framtid i travet:

– Jag hoppas inte att det är några problem. Nu i vinter har jag jobbat på som vanligt i stallet. Vad förbundet Svensk Travsport gör efter domen vet jag inte och det får jag ta då i så fall, säger han till tidningen.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

  1. För se hur många som sa det var på påhittat osv som har stake nog att be Isabell om ursäkt för att dom heller litat på va Tino har kommit med. Han själv erkänner i media innan han har fått sitt straff (smart?)och provar sig att få folks sympati om titta hur bra jag e,jag erkänner ju…bort med skiten från travet bara

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.