V75 Momarken 19/3-2016

58

V75TIPSET

Dags för V75 att gästa grannlandet i väst igen. Inte alla gillar att travets elitserie går utanför rikets gränser och jag kan förstå att det finns lite negativa åsikter om det. Några svenska banor får ingen omgång överhuvudtaget medan vi kan skicka iväg det till ett annat land. Dessutom försvåras det hela av att det är flera hästar som vi inte är vana vid att se och som någon form av motsats till grädde på moset så kan jag tycka att även fast man kan se de fem senaste loppen med den norska kusarna i lopparkivet så har ändå ATG gjort ett fattigt jobb för man kan i de flesta fallen inte så någon resultatlista eller startlista heller för den delen. Då får man leta sig in i norsk travsport och kolla upp dom. Ska man förlägga en V75-omgång i ett annat land så får man även se till att spelarna får det lite serverat. Även kuskar och tränare kollar givetvis upp loppen de har häst i eller kör i. Åtminstone de som är hyfsat seriösa…

V75-1: 1 Special Envoy är ganska rask från start och håller upp innerspåret när startbilen släpper. 6 On Track Piraya tror jag är först fram för att överta spets och därmed är han hästen att slå. Jag väljer att ge tipset till den Björn Goop-tränade sjuåringen men vill fylla på med sex hästar bakom.
2 Royal Ice snackas det en del om och det låter som att det är Frode Hamres bästa chans på V75 (det tror dock inte jag, varför märker ni när ni fortsätter läsa). Har gjort bra insatser och är en av flera men ingen självklar vinnare och inte jättetidig för mig.
4 The Last Ticket tycker jag är den mest intressanta av de norska hästarna. Han är riktigt stark men kanske inte så speedig av det jag har sett. Med lite tempo kommer han ta ner många sista biten.
7 Bartender In var riktigt bra senast och han är ett tidigt bud.
9 Pepe Di Jesolo var riktigt bra näst senast då han åkte ifrån motståndet till säker seger. Senast fick han en ryggresa och avslutade ok men inte mer. Tyckte kanske han såg lite sämre ut i travet då men han brukar nog inte trava helt prickfritt så jag hoppas allt är bra inför detta. Bra ryggar i starten och jag tycker han har lite chans att skrälla här.
10 Random Shot tyckte jag såg fin ut senast vid andraplatsen bakom Emmett Brown. Ett minus med Pasi Aikio i sulkyn men löser det sig kanske t o m han kan lotsa in hästen till seger.
11 Kemas Magic vann direkt i årsdebuten och lär knappast vara sämre till denna starten. Fin häst som fungerar på alla distanser. Står bäst inne i loppet, räknas tidigt trots läget. OBS! STRUKEN.
12 Seedorf OMF är både segervan och stark. Ser ut att bli favorit i loppet men förutom läget är det några faktorer som man ska ta i beaktning. Han har inte startat sedan 19/12-15 och formen är inte på topp. Det behöver den dock inte vara för att slå detta gänget men det är ändå många att runda. Han är inte heller helt att lita på och som favorit tycker jag han är sårbar.
Rank: 6,7,12,10,4,11,9,2,3,1,8,5

V75-2: 1 Wizard Of Ousse kan öppna, likaså 3 Pompano Reza och 5 Nolessthanperfect. Men jag tror att de är villiga att släppa till 6 Hez So Perfect som också är ganska rask när bilen släpper. Jag tror Per Oleg Midtfjeld har siktet inställt på spets och slut. Ekipaget får också tipset av mig i detta ganska öppna loppet som i ärlighetens namn inte håller så hög kvalite undantaget några kusar.
2 Happy Petter kollade jag lite lojt på först och hade inte ens tänkt strecka honom men sedan läste jag på flera ställen att han är inte så tokig. Kollade ett par lopp till och det insåg att han är inte så tokig den där. Han går både från ledningen och kön så det faktum att han inte är så snabb från start spelar mindre roll. Han ser ut att bli favorit i loppet, det köper jag däremot inte. Motståndet är tuffare för honom denna gången och han kommer säkert få kämpa för havren.
7 Darius Boko kommer säkert dra på sig en del streck men jag väljer att stå över, han har inte imponerat  speciellt på mig.
8 Sheriff Bi vann på ett bra sätt senast men åttondespåret grusar hans chanser till att segerstrida. Platsfidus som bäst.
9 Emil B.Boko har svarat för två bra insatser i Peter Untersteiners regi men nu skärps motståndet bitvis och för mig är han inte superhet. Tredje in som bäst eller en bit bak i andraspår tror jag det blir och det är risk att han blir fast eller hamnar för långt bak.
10 Hattori Hanzo är inte så tokig. En säregen stil har han och det får inte strula för mycket på vägen. Senast drog han iväg en bra bit före övriga fältet men gick ändå undan på ett bra sätt. Tidigt streck.
12 El Diablo BR hade jag spikat om han haft ett framspår. Han är dock inte helt att lita på men det är fin kapacitet i hästen. Tror inte han kan åka fram till dödens och vinna men kutar de på lite där framme så kommer El Diablo BR att flyga lågt över Momarkens långa upplopp. Han såg lite seg ut i årsdebuten men vann ändå. Senast fick han ett riktigt tufft lopp med tredje- och fjärdespår hela vägen och galopperade i sista sväng. Då hade han gått för drivning ett par hundra meter så det borde varit lite mjölksyra i det läget, med all rätt. Har han kommit ur det loppet på ett bra sätt så är han med och gör upp om det här trots sämsta spåret.
Rank: 6,12,10,1,9,5,2,7,8,3,4,11

V75-3: Kallblod är det som gäller i den tredje avdelningen och det är inte riktigt min expertis. Är dock inte av den trista åsikten som flera är att de loppen inte hör hemma på V75 utan jag ser gärna ett lopp för kallbloden när det håller bra klass.
Att försöka bena ut vem som sitter i spets här är inte helt enkelt även fast det bara är två ekipage på startvolten. 1 Ekeld tror jag är den som tar hand om ledningen första biten men sedan är ju frågan om Eirik Höitomt är sugen på att köra där eller släppa till en bra rygg.
7 Moe Svarten kan få en bra start från sitt tillägg, har femtespår på tillägg. De flesta vet säkert vid det här laget att det norska voltsystemet ser annorlunda ut än det svenska. Spåren 1,2,3,4 vänder upp ungefär som i Sverige men 5,6,7 kommer runt bakom dessa och vänder upp via en vänstersväng och det räknas som springspår. Därmed hoppas jag Moe Svarten kommer bra på det och jag tror det är han eller Ekeld som leder loppet efter 500 meter. Dessa två åker med på kupongen och det gör även 10 Fjord Jerven som i sin näst senaste start bjöd upp Månprinsen AM till en liten kamp. Jag tänker nöja mig med streck för den trion men skulle gärna tagit flera för att sitta säkert. 9 Myr Faksen och 11 Norheim Jaerv är inte så tokiga, garderingsbud för de som har råd med flera. Letar man en riktig rensare kan 3 Solör Stegg vara intressant. Torbjörn Jansson ska köra denna gången och han kan köra kallblod. Bra förutsättningar för att få en behaglig resa och med lite hederlig gammal röta så kan ekipaget skrälla.
Rank: 7,10,1,9,11,4,3,5,6,2,8

V75-4: 1 Choco Sun, 2 Rafolo och 3 Västerbo Paymyday är snabba ut och strider inledningsvis om spets. Jag kommer analysera loppet utefter teorin att Rafolo sitter i spets efter 400 meter med Choco Sun i ryggen. Dessa två tycker jag även är tidiga streck. Choco Sun går bra med ryggresor och Adielsson lär köra ett snyggt race med honom. Rafolo borde kunna leda loppet länge om han får ta hand om ledningen men kan vinna bakifrån också.
5 Pebbe Simoni är också ett tidigt bud, har gjort fina lopp på V75 på svensk mark. I finalen senast strulade det en del i sista sväng men han gick bra över upploppet. Bör rimligtvis få en bättre position denna gången och då räknas han tidigt.
10 Fridericus gillar jag och han får mitt tips. Är i riktigt fin form och har en stark avslutning när han får lifta med i ryggar. Stallformen hos Heiskanen verkar god och jag blir överraskad om Fridericus hamnar utanför pallplats.
Jag nöjer mig med dessa fyra. Vill man ha flera streck tycker jag i första hand 4 Chatain, 9 Denver och 12 Well Built är intressanta. Well Built hade fått plats på kupongen om han inte dragit tolftespåret.
Rank: 10,2,1,5,4,9,12,11,3,6,7,8

V75-5: Om min analys stämmer i den femte avdelningen så bör inte spetsstriden vara loppavgörande. Men för ordningens skull ska det ändå gås genom. 5 Caddie Ivory eller 6 CC Queen tror jag tar hand om spets. Kommer Caddie Ivory dit tror jag inte Ulf Ohlsson släpper. Hinner CC Queen före är det risk att 2 True Blue For You får överta men jag håller Caddie Ivory som knapp spetsfavorit. Men jag tror det spelar mindre roll för utgången av loppet. 13 Denise F.Boko är ett riktigt fint sto och jag tror inte Frode Hamre kommer vila på hanen med henne. Om det pullas upp där framme så kommer Denise F.Boko köras fram och jag blir inte
överraskad om hon får överta spets då. Senast fick hon harva i dödens i snöoväder och gjorde det ok men inte mer. Jag hoppas och tror det var en tillfällighet och är hon lika fin som vid de senaste segrarna så gör hon slarvsylta av detta gänget. Spik!
Letar man motbud är 11 Soho och 12 I Love Paris tidiga. Har mött tufft motstånd och håller bra form.
10 Jumble Ås är jag tveksam till, slog väl inte gnistor om henne senast. Dessutom är det sista starten för henne innan hon ska gå till aveln. Avslag.
Caddie Ivory är inte så tokig men har kanske lite svårt att sätta nosen först.
CC Queen och 4 Carros Girl är kanske de mest intressanta på start men jag tror ändå de kommer få slita rejält för att ge Denise F.Boko en match. En eller många är mitt recept i det här loppet och jag väljer att spika mig ur det.
Rank: 13,11,12,4,6,5,10,2,3,7,1,8,9

V75-6: 1 Punk är ”lynrask fra start” som de säger i Norge och det är ingen som lurar honom på spets. 4 Allaballkaitoz kan Peter Untersteiner skicka iväg men normalt sett tar han inte en längd på Punk. Tror inte heller Tom Erik Solberg är intresserad av att släppa till någon annan än 10 Papagayo E. som passar på att årsdebutera i dagens huvudlöpning. Han blir givetvis favorit och har en bra chans att ro hem loppet för det är ganska vanliga guldhästar han möter. 5 Ivar Sånna är visserligen också en klasshäst men det är frågetecken för var han står för dagen och sen undrar jag om kort distans verkligen är hans melodi. Men å andra sidan så är det sällan den avgörande faktorn om det rör sig om en häst av toppklass. Men jag vill se Ivar Sånna fungera igen innan jag tar med honom.
Som ni säkert förstår så lutar det starkt åt en spik på Papagayo E. Det som kan fälla honom är att det kanske saknas lite tempo i honom eller att han skulle slå på en galopp men han slår dom här med 85% form. Dödens eller ledningen varvet från mål spelar nog mindre roll, han åker från dom över upploppet.
Bakom är det vidöppet och de flesta kan skrälla om favoriten gör bort sig. Får jag ett vettigt tvillingodds med 6 Mr XF Royal och 8 Donna Di Quattro med Papagayo E som u-häst så sätter jag en liten slant. Trist läge för Donna Di Quattro men hon har en vass speed till slut.
Rank: 10,1,4,5,6,7,8,9,3,2

V75-7: 1 Goods Of Norway är snabb ut bakom bilen och den jag tror tar hand om ledningen. De utanför är inte oävna från start men jag tror ändå de får problem att ta en hel längd på Goods Of Norway. Han gör sin andra start i Flemming Jensens regi och det blev seger direkt i debuten senast. Nu med lopp i kroppen lär han inte vara sämre och jag tänker inte gå mot honom i tipset. Men han är inget spikförslag för mig. Även om han kämpade bra senast för Flemming så tycker jag det ser ut som att hästen visat lite halvklen inställning sista biten i tidigare regi och det är inte säkert att han håller hela vägen.
3 Protector har svarat för två bra insatser i år och formen bör vara nära topp nu. Bra som trea senast och med en fin ryggresa så kommer han avsluta starkt. Tidigt streck.
7 Bobbery är i riktigt fin form och jag tycker han samlat ihop till en seger på rikstoton. Men läste en intervju med tränare Schützer där han säger att han haft halsinfektion efter senaste loppet och därför avstår jag streck med tanke på läge, motstånd och systemets kostnad. Ni som har råd tar med honom.
8 Barkevious Mingo tycker jag sett fin ut på slutet och han har gjort det bra. Nu får han Björn Goop i vagnen för första gången och åttondespåret gör ju att ekipaget kanske inte blir sådär våldsamt påpassade. Tycker absolut han kan överraska här om det klaffar lite på vägen, se upp!
9 Conrads Wilhelm håller hysterisk form får man nog säga. Visserligen var motståndet inte så imponerande senast men han låg absolut sist 400 meter från mål och var ute och rundade korvkiosken i sista sväng och hinner fram via en rapp avslutning. Värd ett streck!
12 Natalie De Vie får mitt sista streck. Tycker hon har sett riktigt fin ut i de två senaste loppen och att hon fick stryk senast är inte mycket att orda om för det var ingen dålig kuse som hon fick sträcka vapen mot då (Jetset var det som vann och i loppet efter spurtade hon in som trea i stoeliten). Nu är givetvis läget nästan hopplöst men klaffar det lite så kommer hon borra ner sig och ånga förbi många, kanske alla.
Rank: 1,3,8,9,12,7,6,5,4,10,2,11
Systemet

V75-1: 2,4,6,7,9,10,12
V75-2: 2,6,10,12
V75-3: 1,7,10
V75-4: 1,2,5,10
V75-5: 13 Denise F.Boko
V75-6: 10 Papagayo E.
V75-7: 1,3,8,9,12

1680 rader/840:-
Vill man banta systemet har jag två förslag: spika 7 Moe Svarten i V75-3 eller gå kort i V75-4 och lås loppet med 10 Fridericus och 2 Rafolo.

DD-förslag

DD-1: 10 Papagayo E.
DD-2: 3,8,9,12
Rak DD: 10-3
Står över favoriten i den andra avdelningen på dubbelspelet då oddset lär spelas ner rejält.

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelVi kollar hur läget är med Solvato
Nästa artikelStig H inför V75 Momarken

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.