V75 och DD på Kalmartravet

192

dd-tips dd-blogg

Idag är det i vanlig ordning V75 på Kalmartravet och Kalmarsundsstayern och Kalmarsundspokalen ska avgöras. Kalmarsundspokalen går som DD-2 och har väl samlat ett hyggligt gäng snabbloppare. Jag tänker ta en rövare och låsa loppet med 1 Olympic Kronos och 3 Arazi Boko. Båda kommer garanterat göra vad de kan för att ta spets och den av dom som kommer dit lär knappast släppa frivilligt. Jag hoppas mest på Olympic Kronos som denna gången får Haugstad i sulkyn.
DD-1 är ett försök i silverdivisionen och jag streckar fem hästar: 2 Västerbo Paymyday, 5 Allaballakaitoz, 6 Shadow Woodland, 9 Sauveur och 10 Bear Dancer. Jag har lite feeling för Västerbo Paymyday med Jörgen Sjunnesson i sulkyn. Bra kuskform på Jörgen!

DD-1: 2,5,6,9,10
DD-2: 1,3
Min raka DD: 1-10
Dagens bubblare: 2-1,3

Som det låter så kommer det gå undan, och då menare jag UNDAN, i V75-1. Om alla som säger att de ska laddar kommer att ladda iväg från start så bör det bli tufft tempo hela vägen. Jag kommer definitivt inte lira utan 9 Angelo Am. Han var riktigt bra i sin comeback senast, se upp!
Jörgen Sjunnesson sitter även upp bakom 2 Spirit Real i V75-2. Fin häst med lopp i kroppen. Ganska betrodd men jag är lite sugen på att chansspika.
1 Eketorpets Tess är det givna motbudet till favoriten 9 Maven som såklart ska vara väldigt svårslagen. Från stallet säger man att hon inte är toppad inför detta loppet men det ska väl spela mindre roll. Hon ska bara vinna detta.
12 Bravo Navarone har fått ett ruttet läge i V75-4 men det låter bra kring hästen och jag vet att Johan Untersteiner som sitter i sulkyn denna gången tycker att det är en rätt så bra häst. Två strykningar i loppet underlättar och jag är lite inne på att chansspika.
Låter väldigt bra kring 6 Sorbet i V75-5 men jag vill gardera. Flemming Jensen låter uppåt kring 7 Yamani Hornline som de flesta känner till som ett styrkefenomen när han fungerar. Kan mosa det mesta som kommer i hans väg. Även 14 Daryl Boko är värd en kraftig varning. Han är riktigt vass när han presterar på topp!
15 West Wing tycker jag är lite svårbedömd. Det är en häst med mycket nerver och han kan stressa upp sig själv väldigt. Kan han hålla lugnet och håller sig på benen i hela loppet så kan han överraska. Tränat bra.

Lycka till och glad fortsättning!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.